15 000-en kóstolták végig Magyarország ízeit

Megismétlődött a februári siker a Millenárison, hiszen 15 000-en látogattak ki a 2. Kézműves Vásárára, ezáltal újra teljesült a rendezvény célja: több tízmillió forinttal segítették a magyar termelőket. Valamint kiosztották a vásár kedvenc termelője címet is. A szervezők tervei szerint a következő Vásárt jövő húsvétkor rendezik meg, ahol nagy hangsúlyt fektetnek az ünnepi különlegességek bemutatására is.

A Millenárison 121 magyar és határon túli termelő legkülönlegesebb mézeit, lekvárjait, húskészítményeit, szörpjeit, sajtjait és édességeit kóstolhatták- és vásárolhatták meg a látogatók. A rendezvényen leadott szavazatok alapján novemberben a Vásár kedvenc termelője Mircz Nárcisz sajtmester lett. A második helyezett Sáfrány László füstölt pisztráng készítő, míg a harmadik helyezett az erdélyi Gáll Erzsébet szörp- és lekvárkészítő lett.

2010. február 4. 6:49 - A rendezvényen leadott szavazatok alapján novemberben a Vásár kedvenc termelője Mircz Nárcisz sajtmester lett. A második helyezett Sáfrány László füstölt pisztráng készítő, míg a harmadik helyezett az erdélyi Gáll Erzsébet szörp- és lekvárkészítő lett. (a díjakkal kezükben balról jobbra) ©2. Kézműves Magyar ízek Vásár kedvenc termelői
2. Kézműves Magyar ízek Vásár kedvenc termelői

A gasztronómiai különlegességek mellett a Vásár számos más színpadi programmal is várta az érdeklődőket. A látogatók kipróbálhatták, hogy milyen az 'ország kolbász' töltés vagy a sajtkészítés. A karácsonyi hangulatot pedig csokimikulás-öntéssel és szaloncukor készítéssel hozták a színpadra.

Pap Krisztián, a Kézműves Magyar Ízek Kft. ügyvezetője szerint: „Ismét bebizonyítottuk, hogy igenis van kereslet a magyar ízekre, hiszen 15 000-en látogattak ki a Vásárra. Ezúton szeretnénk megköszönni minden egyes látogatónak, hogy vásárlásával segítette a magyar termelőket.” Hozzátette: „a Vásár azért különleges, mert itt minden terméket személyesen az előállítótól lehet megvásárolni, ezáltal sokkal személyesebb, mint egy nagyáruház, ahol csak a polcról emeljük le az élelmiszert.”

2011. november 18. 14:10 - Nárcisz birtok krémsajtjai ©2.Kézműves Magyar Ízek Vására - 59
Az első helyezett Nárcisz birtok gusztusos krémsajtjai

A következő Kézműves Magyar Ízek Vásárát előreláthatóan jövő húsvétkor rendezik, ahol a szervezők még nagyobb hangsúlyt szeretnének fektetni a húsvéti különlegességekre. Addig is hagyományos kézműves magyar ízeket lehet kóstolni és vásárolni az októberben megnyitott Kézműves Magyar Ízek Márkaboltban, ahol a Vásár belépőjegyének árából 1000 Ft levásárolható.

Olvassa el beszámolónkat a vásárról és nézze meg képgalériánkat itt.