3. Kézműves Magyar Ízek Vásárán jártunk

Ismét összegyűltek a magyar kereskedők és gazdák, hogy a nagyközönséggel találkozzanak és kínálgassák portékáikat a Millenárison.

A mostani vásár sem különbözik sokban az eddigiektől. Többnyire ugyanazokkal a kiállítókkal találkoztunk, akik az előző vásárokon is részt vettek, ezért ha valaki már járt korábban is itt, az nagy meglepetésekre ne számítson.

2012. március 10. 13:51 - 2012-3.KMÍV-089 ©2012-3.KMÍV-089

Új termelőként jelent meg a békésszentandrási sörfőzde. A meggyes sörükre vetettünk szemet. Valamint a Köleses sör egy másik standon. De lehet kapni mézes és Fóti narancsos sört. Meglepően sok a borászat is, annak ellenére, hogy mostanság elég sok borfesztivál van az országban. A Pálffy Szőlőbirtok roséjáról legendákat hallottam, ezt most a vásáron meg is lehet kóstolni.

2012. március 10. 13:04 - A Békésszentandrási sörfőzdénél a meggyes és szilvás sör a különlegesség. ©2012-3.KMÍV-020
Békésszentandrási sörfőzde

A Bobojka húsvéti különlegességekkel készült a vásárra és a Choco Me konkurenciájaként megjelent a Choco Card amely egy bon-bon díszdobozba helyezi a csokoládét és mellé bármilyen vicces üdvözlőlapot választhatunk. Valamint újdonságként jelent meg a fagylalt. Két stand is kínált különleges fagylaltokat mint a citromos levendula, fügés csoki, kávé, mák valamint lehet kapni nyirfacukorral édesített fagylaltot is.

2012. március 10. 14:02 - és a Csokiszaurusz. ©2012-3.KMÍV-093
A csokiszaurusz

Lekvárokból továbbra is a Lek-vár-lak a kedvencünk, annyi különleges íz található náluk. De több standon is felfedeztem a som lekvárt, ami szintén nem szokványos íz a hazai piacon.

Határontuli kiállíók is vannak. Főleg tejtermelők és szörpösök, lekvárosok.

2012. március 10. 13:47 - 2012-3.KMÍV-087 ©2012-3.KMÍV-087
Az adai Török család lekváros szörpös standja

A kereskedők nagyon kedvesek, szinte minden standon kapunk egy kis kóstolót. El lehet beszélgetni az árusokkal, akik készségesen válaszolnak minden kérdésünkre. Az árak vegyesek, vannak olyan termékek, amelyek teljesen abban az árkategóriában vannak mint hasonló társaik egy ABC-ben. Vannak olyanok, ahol viszont meg kell fizetnünk, hogy a termék hazai és minőségi.

2012. március 10. 13:44 - Cukormentes szinte fanyar lekvárok. ©2012-3.KMÍV-081

A mostani vásár koncepciója, hogy régiónként csoportosították a termékeket, amelyben sajnos kicsit nehézkes eligazodni, és nem volt az az AHA érzésem, hogy jé ezek egy régióból származnak?

A programokat is színesítették és most már az előző vásárokhoz képest a helyszínen található egy programmenet, ahol végre meg tudhatjuk mikor önhetünk csokinyulat, vagy pergethetünk mézet. Reméljük ez idővel a rendezvény honlapjára is felkerül.

2012. március 10. 13:35 - Főzőshow az Almárium bisztró vezetőjével és Borbás Marcsival ©2012-3.KMÍV-072
Húsvéti étel készül

A belépő egyébként levásárolható a szervezet márkaboltjában, bár hallottam a vásárban egykét felzúduló nép hangját, hogy miért nem a vásárban lehet levásárolni a jegyet, mert az üzlet tulságosan messzi van. Reméljük ezen a téren is történik idővel változás.

Éredemes kilátogatni a klasszikus piaci hangulat és a jobbnál jobb hazai termékek miatt.

honlap: www.kezmuvesmagyarizekvasara.hu