Kinek higgyünk? - érzelmi patthelyzet a nézőtéren

John Patrick Shanley: Kétely.

2017. augusztus elején az Ördögkatlan Fesztiválon (augusztus 2.), majd a Kultkikötőben  (augusztus 4.), a szabadtéri színpadi premieren látható először John Patrick Shanley Pulitzer-díjas Kétely című drámája Udvaros Dorottya, Fekete Ernő, Kéry Kitti és Simkó Katalin szereplésével, Pelsőczy Réka rendezésében. Az előadással 2017. szeptember 11-től a Belvárosi Színházban találkozhatnak a nézők. 

1964-et írunk. A bronxi St. Nicholas Egyházi Iskola igazgatónője, Aloysius nővér kemény kézzel és alapvető gyanakvással kezeli a gondjaira bízott gyerekeket. Az iskola azonban új tanítót kap Flynn atya személyében, aki modern gondolkodást és személyes odafigyelést hoz a szigorú intézménybe. Hamarosan összetűzésre kerül sor kettejük között, és amikor egy fiatal nővér elárulja, hogy a férfi különös figyelemmel viseltet az egyik diák iránt, az események váratlan fordulatot vesznek.

A Pulitzer- és Tony-díjas dráma több, mint ötszázszor ment a Broadway-n, filmváltozatában, melyet maga a szerző rendezett, Meryl Streep és Philip Seymour Hoffman játszotta a főszerepeket.
A színdarab Magyarországon a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség között létrejött megállapodás alapján kerül színre.

Az előadás a Mediszin Kft. és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésében jött létre.
További előadások:
2017. szeptember 11., 12., 24., október 9., 10., 20. Belvárosi Színház