Hu Huiming: Tükörben Látszódó Virág, Vízben Tükröződő Hold

Hu Huiming, Olaszországban alkotó kínai multimédia művész egyéni kiállítása a Budapest Art Factory kiállítóterében.

Huiming különböző tárgyakra komponált olajfestményei kerülnek bemutatásra, amelyeket egy-hónapos budapesti tartózkodása alatt hozott létre. A rezidencia záróakkordjaként megrendezett esemény a BAF állandó művészeinek alkotótereibe is betekintést biztosít, így Juhász Dóra, Kucsora Márta és Szász Sándor stúdiói is várják a műkedvelőket. A dél-afrikai Gawie Joubert vendégműterme is látogatható, aki hosszabb távon alkot Magyarországon a 2017-es program keretében.

Értekezés, amely a szkepticizmuson, kétségen, hazugságon és tudáson alapszik. A valóság olyan, mint a ’tükörben látszódó virág, vízben tükröződő hold’, a régi kínai mondás szerint, amely az illuzórikus jelenségek által kiváltott érzéseket jelöli. Ki, illetve mi az, ami megtéveszt, mi az, ami ismeretünkkel beazonosítható?
"Munkáim a látszólagos ellentétpárokat veszik alapul és ábrázolják egységben, mint a valóság és fikció, teljesség és töredezettség, bizonyosság és bizonytalanság. A képi vizsgálódás fotó és audiovizuális média felületein zajlik - olyan rituális nyelvezet létrehozásán dolgozom, amelyen megszólaltathatom kétségeimet, érzéseimet, a művészetben, kultúrában, értelemben, moralitásban és társadalomban felfedezett ellentmondásokat."

Hu Huiming
A Budapesten létrehozott sorozatában kutatómunkája különböző méretű olajfestményeken, változatos hordozófelületek felhasználásával jut kifejezésre. A méretes, kiterjedt témát felölelő panorámafestmény, megperzselt könyvek és különféle fiziognómiával rendelkező tárgyak hada mind egy kérdésre keresik a választ: mi a kapcsolat ismereteink és az érzékelés között?
Hu Huiming (született 1990, Jingdezhen, Kína) a carrarai Képzőművészeti Egyetemen végezte tanulmányait. A BAF rezidencia program után málagai és milánói egyéni kiállításaira készül. Októberben újabb művész rezidencia programban szerepel Olaszországban. Firenzében és Carrarában él és alkot.

A kiállítás augusztus 31-ig időpontegyeztetéssel látogatható
Budapest Art Factory, Kiállítótér
1138 Budapest, Vizafogó utca 2.