9. Antik és Modern Művészeti Fesztivál

Időpont: 
2010. szeptember 18. 14:00 - 22:00 - szombat

A Falk Art Fórum immár kilencedik alkalommal tölti meg majd élettel Lipótváros képzeletbeli ütőerét, a budapesti Falk Miksa utcát egy álmosnak induló szombat délután. Az árnyas utcából ilyenkor eltűnnek a parkoló autók, padokkal, növényekkel, különleges tárgyakkal és persze sétáló emberekkel népesül be a csendes utca. Ezen a napon közel 50 galéria várja a látogatókat.

A Falk Art Fórum varázslatos hangulata és színes programkínálata évente kétszer csábítja be azokat az érdeklődő kíváncsiakat is az utcába, akiknek még csak álom egy-egy műtárgy birtoklása, és persze azokat a bennfenteseket is, akik otthonuk legszebb ékeit errefelé cserkészték be korábban. Ilyenkor mindent szabad: süppedős antik foteleket kipróbálni, közelről megbámulni milliós festményeket, és rácsodálkozni számos antik és modern műtárgyra: „Nahát, ezt akár egyszer én is megvehetném majd!”

Szeptember 18-án ismét a művészeteké a főszerep a Falk Miksa utcában. Erre az alkalomra nyíló kiállítások, a hamisítatlan békebeli hangulatot árasztó épületek közötti tárlatvezetések, utcai attrakciók és zenei csemegék között tölthetünk el egy délutánt vagy koraestét. Porcelán, ékszer, festmény, keleti, nyugati és igazi magyar tárgy akad itt bőven, a változatos programban pedig minden korábbi és leendő szakértő talál magának érdekes, izgalmas néznivalót, közelebb hozva a művészetekhez az utca épp csak „arra sétáló” járókelőit is. Fiatalok, idősek egyaránt találnak maguknak hangulatot, nézni- és hallgatnivalót, ínyenc kulináris és artisztikus ízlelnivalókat is.

2007. szeptember 15. 14:18 - Falk Art Fórum ©Falk Art Fórum

Ez alkalommal is igazán izgalmas kiállításokon és tárlatvezetéseken vehetünk részt. Szemezgetve a programok között rengeteg érdekes kiállítás, előadás csábítja majd a látogatókat. A Moró Antikvitásban a kínai horoszkóp tizenkét csillagjegyét megjelenítő műtárgyakból lesz kiállítás, a Stoll’Art Galéria pedig "A női lélek érzékeny hangszer, nem egy dob!" című tárlatának ad helyet.
A BÁV-ban, „Angkor, egy titokzatos birodalom” címmel vetített képes előadást az ősi khmer templomváros kiváló ismerője, Száva Borbála. Azoknak, akik kíváncsiak a Falk Miksa utca történetére Török András művelődéstörténész, a Nagy Budapest könyv szerzője, valamint Bächer Iván előadásán érdemes részt venniük. Karssay Natália Constancia édesanyjával, Annabelle Félicité de Valois-val Magyarországon él, de nem vonultak származásuk miatt elefántcsonttoronyba. A Goldbach Galériával közösen a Falk Art Fórum utcai színpadán 18:30-tól öt darab meseszép ruhakölteményt kínálnak a szépre igényes és a nemes adományozásra fogékony nagyérdemű közönségnek, egy árverés keretein belül. A nap folyamán a talpalávalót többek között Gerlóczy Zsiga és Ökrös Ottó négykezese, Töttös Kata Kataflam zenekara, a Váczi Eszter Quartett és a TAZI-JAZZ együttes szolgáltatja, de egész nap élőzene kísér majd végig minden látogatót, számtalan galériában gondoskodtak ugyanis a galeristák a zenei aláfestésről.

Az utca sajátos, egyéni hangulatát érezni, élvezni, megélni kell, így minden látogatót idén is szeretettel vár a fesztivál. A részletes programok szokás szerint a www.falkartforum.hu oldalon lesznek olvashatóak.