Loreena McKennitt ‘Lost Souls’ turné keretén belül Budapestre látogat

Loreena európai turnéja során 24 koncertet fog adni nyolc országban 2019. március 9. és április 7. között.

A turné helyszínei: Nagy-Britannia, Hollandia, Németország, Svájc, Lengyelország, Magyarország, Belgium és Franciaország. Angliában a híres londoni Royal Albert Hall-ban is fellép.

Loreena McKennitt eklektikus kelta, pop, világzenei művészetét élvezhetjük 2019. március 29-én este 8 órakor a Papp László Budapest Sportarénaban.

A koncerten várható szívből jövő muzsika, béke, nyugalom, lelki csend, emlékutazás, mely pompás mesebeli tájakra kalauzol. Várható a tradicionális kelta zenei világ harmóniában gazdag hangulata mélyen megélt és átélt dalok, ugyanakkor élvezhetjük a kiegyensúlyozott és egyedülálló előadás minden pillanatát.
A művésznő az egész világ zenei kincséből meríti ihletét. Országokat barangol be, irodalmi művekbe mélyül el, különböző kultúrákba ássa bele magát, tradicionális és klasszikus gyökerekből táplálkozik.Egyszerűen tökéletest alkot és ennek az egyszerű tökéletességnek lehetünk tanúi.
A turné koncertjein Loreena McKennitt-et zenésztársai fogják kísérni, Brian Hughes gitáron, arab lanton (údon), és kelta buzukin, Caroline Lavelle csellón, Hugh Marsh hegedűn, Dudley Philips nagybőgőn és Robert Brian ütős hangszereken.
“Egy új album megalkotása csak akkor válik teljessé, amikor azt élőben megosztjuk a közönséggel. Ez olyan, mint amikor leülünk együtt vacsorázni a barátainkkal, ahol a közös együttlét sokkal fontosabb lesz, mint a személyes, egyéni érzések.” vallja Loreena McKennitt. “Azt reméljük, hogy a következő nyáron visszatérünk Európába és a Földközi tengeri térségbe, hogy ott folytassuk a turnénkat.”

A budapesti koncert szervezője a Danubius Music Produkciós Iroda.
A nagyközönség számára a jegyértékesítés pénteken június 29.-én 10:00 órakor indul online a www.eventim.hu oldalon, valamint Ticket express jegyirodáiban.