Az Alhambra egy mór építésű erőd és palota, amelynek jelentése „a vörös”. A teljes eredeti neve arabul Kaszr al-Hambra, azaz a Vörös erőd volt. Spanyolországban Granada város közelében található, az UNESCO világörökség része.

Boszorkányok, halottasház, Galla Miklós, tüzet okádó Kulka János. Krisztiánnak (Bárnai Péter) köztük navigálva kell újra életre keltenie Ágit (Rujder Vivien), akivel egy véletlen biciklisbaleset során egymásba szeretnek. Ez az előzetesből is kiderül, ahogy a fehér nejlon overallban sétálgatva, röhörészve kísértő halottak jelenléte is. Ezeket az elemeket próbálja a film egységes univerzummá összegyúrni az első felében, hogy aztán beinduljon egy itthoni viszonylatban látványos üldözéses, akciódús második félidő, ahol a Harry Potter filmekből ismerős varázslatos talányokat megfejtve jutnak túl az akadályokon a főhősök.

Az utóbbi években sorra jöttek ki a nyolcvanas, kilencvenes évek sikerfilmjeinek újragondolt folytatásai. Ezekre a hagyományos “folytatás” vagy angolosan “sequel” szó már nem is illik annyira. Gondoljunk a Star Wars: Ébredő Erőre, a Szellemírtók új részére vagy akár a Mátrix 4-re. A Sikoly széria új darabja is bevallottan ilyen.

Oldalak

Hirdetés