Az ősz ízei Koreából kép

Az ősz a megújulás és a befelé fordulás időszaka – a koreai gasztronómiában pedig egyben a kimcsi készítés és a dzsang, vagyis a tradicionális fermentált szószok ideje, melyek a koreai konyha szíve és lelke, az évszázadok óta élő fermentációs kultúra esszenciája.

Sörfesztivál kép

Kőbánya idén is a magyar sörkultúra központjává válik a Hoptoberfest 2025 fesztiválon, amelyet október 3–5. között rendeznek a HopTop Brewery szervezésében. A történelmi sörgyártó negyedben zajló eseményen a látogatók sörgyárlátogatáson, sörtörténeti előadáson és zenei programokon vehetnek részt, miközben megkóstolhatják a főzde teljes kínálatát.

Nyúlhús kép

2025 októberének első hétvégéjén a nyulaké lesz a főszerep a hazai éttermekben. Az új kezdeményezés nem titkolt célja a nyúlhúsfogyasztásnak, ennek az ínyenc, rendkívül egészséges és változatosan elkészíthető fogásnak a népszerűsítése. Szombat és vasárnap olyan gasztronómiai különlegességek közül választhatnak többek között a vendégek, mint a nyúl erőleves, a rozmaringos nyúlcomb vadasan vagy a feketeerdő sonkába göngyölt nyúlgerinc.

Haggenmacher Sörfőzde

1949 után először ismét megjelenik Magyarországon a történelmi Haggenmacher sörmárka. Az egykori budafoki gyárépületben, ahol a svájci származású id. Haggenmacher Henrik 1873-ban elindította első sörgyárát, amelyet fia, ifjabb Henrik virágoztatott fel, 2025-ben újra felcsapolják az első korsót.

Budapest Borfesztivál (Fotó: Szigetváry Zsolt)
Helyszín: 
Időpont: 
2025. szeptember 11. 14:00 - 2025. szeptember 14. 21:00

Ősszel téged is vár Magyarország egyik ikonikus eseménye, a 34. Budapest Borfesztivál, mely már több mint három évtizede a borkultúra, az elegancia és a gasztronómia fellegvára. A Budavári Palota történelmi falai között megrendezett fesztivál különleges atmoszférája, közösségépítő ereje, a múlt és jelen találkozása egyedülálló élményt kínál a borok szerelmeseinek.

Nutella Plant-Based

Tovább színesítve a Nutella család kínálatát, Magyarországon is bemutatkozik a Ferrero újdonsága, a Nutella Plant-Based. A vállalat új terméke a márkára jellemző kiváló minőséget és összetéveszthetetlen ízvilágot kínálja, immár növényi eredetű összetevőkkel, amelynek köszönhetően mostantól még többen kóstolhatnak bele az igazi Nutella-élménybe.

„Álmodozó”, torta

Kovács Alfréd, a váci Édes Vonal Cukrászda cukrásza nyerte az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Magyarország Cukormentes Tortája versenyét, amelyet minden évben a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai partnerségével rendez meg az alapítvány. Az „Álmodozó” fantázianevű torta győzelmét Budapesten, az Országház Vadásztermében tartott sajtótájékoztatón hirdették ki, ahol az augusztus 20-i programok mellett bejelentették a Magyarország Tortája verseny győztesét is, amely a gyulai Kézműves Cukrászda DCJ Stílusgyakorlat nevű alkotása lett.

Oldalak