Hornok Barbara a Vogue Italia válogatásában

A Budapesti Metropolitan Egyetem Divat- és textiltervezés mesterszak végzősének diplomamunkája a Vogue Talents-ben.

Barbara a METU Divat- és textiltervezés mesterszakán végzett. Dolgozott már egy magyar férfiruházati cégnél főállásban tervezőként, 2016-ban külföldi tanulmányútra ment Londonba, ahol elvégezte a Central Saint Martins Advanced Fashion Design nyári kurzusát. Jelenleg szabadúszóként különböző ruházati cégekkel dolgozik együtt és tervező asszisztens egy magyar luxus divatházban. Leginkább a high-end sportruházat és streetwear, a funkcionális textíliák használata és a fenntarthatóság kapcsolata foglalkoztatja. Diplomamunkájával most bekerült a Vogue Italia válogatásában, a METU ennek kapcsán kérdezte:

Mi volt a folyamata annak, hogy bekerültél a neves divatlap szerkesztői válogatásába?
A Vogue Talents oldalán egy online szerkesztőfelületen videó prezentációt létrehozva tudjuk feltölteni a munkánkat. Mivel láttam, hogy ide főként friss márkák kerülnek be (többen közülük már számos fashion weeken is részt vettek, saját profi videóanyaggal stb.), ezért nem gondoltam, hogy elsőre bekerülök a diplomakollekciómmal. De úgy voltam vele, hogy végül is miért ne, egy próbát megér. Hiszen pont annyi energiát fektettem bele, mintha már egy aktívan működő márka egyik kollekciója lenne. Arról, hogy ki kerülhet ki az oldalra a Vogue Italia főszerkesztői döntenek.

Mit éreztél, amikor megkaptad a jó hírt?
Órákon keresztül dobogott a szívem, mikor megkaptam az e-mailt, hogy beválogattak az oldalra. A világ összes tájáról lehet jelentkezni és szezononként kb. 40 tervező/márka kerül fel a Vogue Talents oldalára.

Hornok Barbaráról bővebben Best of METU Diploma interjúban itt olvashattok.