2018. szeptember 20. - csütörtök

Monte Cristo grófja musical a Katlan színpadán

Kinyomtatom...
jelenet

Alexandre Dumas regénye a világirodalom egyik legnépszerűbb műve, a könyv, amit nem lehet letenni.

A musicalt pedig levenni nem lehet a repertoárról. Legközelebb Tokajban játssza a Békéscsabai Jókai Színház. Dumas klasszikus műve a Monte Cristo grófja, ezúttal musical formájában, csodálatos dalok és remek tánckoreográfiák kíséretben kel életre 2018. augusztus 31-én, a Tokaj Fesztiválkatlan nagyszínpadán.

Edmond Dantèst megfosztották a szerelmétől, hosszú éveken át nyomorúságos körülmények között élt a börtönben. Vajon miről álmodozik az idő fogságában?  És mit tesz egy mesébe illő szabadulás után? Mindez kiderül Gubik Petra, Vastag Tamás főbb szereplésével, a címszerepben Szomor Györggyel, aki egyben az előadás rendezője is. A főbb szerepekben Gulyás Attila, Bartus Gyula, Presits Tamás, Katkó Ferenc, Liszi Melinda, Gerner Csaba és Szőke Pál látható.

A fiatal Edmond Dantèst a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantès már nem tudja bizonyítani igazát. Hosszú éveket tölt börtönben, amikor egy ismeretlen börtöntárs halála révén megszökhet – és egyben birtokosa lehet egy csodálatos vagyonnak is. Elindul tehát, mint Monte Cristo grófja, hogy bosszút álljon megnyomorítóin. A párizsi elit azokból áll, akik őt annak idején bebörtönöztették. Köztük egykori menyasszonya, és annak fia. A gazdag gróf nem válogat az eszközökben – de vajon meddig tud elmenni bosszúvágyában? Mikor jön el az idő, amikor már érzelmei megakadályozzák a teljes leszámolást?

Pozsgai Zsolt és Szomor György nyolc évet készült erre a musicalre. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély – Dumas örökérvényű regénye új formában kelt életre a Békéscsabai Jókai Színház színpadán 2011-ben. Azóta meghódította a hazai és a határon túli színházak közönségét, sikermusicallé vált, és immár a 125. előadás.
„Maguk az emberi sorsok a legérdekesebbek a történetben. Én mit tennék ebben a helyzetben? Nagyon könnyű azt mondani, hogy természetesen megbocsátanék. Akinek így tönkreteszik az életét, az az igazi próbatétel!”
Jegyek itt.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Helyszín: 
Várkert Bazár
Időpont: 
2018. szeptember 20. 19:00
plakát

Szeptember 20-án folytatódik a magyar irodalom nagyjait, izgalmas kapcsolatait, szerelmeket és barátságokat bemutató Várkert Irodalom-sorozat a Várkert Bazárban.

Centrál Színház

Szeptember 16-án Centrál-nap a Révai utcában és színes programok a színházban.

fotó Gordon Eszter

A Rózsavölgyi Szalon Arts & Café a pesti belváros művészeti központja: hat évvel ezelőtt, 2012. április 11-én, a Költészet Napján nyílt meg.