Monte Cristo grófja musical a Katlan színpadán

Alexandre Dumas regénye a világirodalom egyik legnépszerűbb műve, a könyv, amit nem lehet letenni.

A musicalt pedig levenni nem lehet a repertoárról. Legközelebb Tokajban játssza a Békéscsabai Jókai Színház. Dumas klasszikus műve a Monte Cristo grófja, ezúttal musical formájában, csodálatos dalok és remek tánckoreográfiák kíséretben kel életre 2018. augusztus 31-én, a Tokaj Fesztiválkatlan nagyszínpadán.

Edmond Dantèst megfosztották a szerelmétől, hosszú éveken át nyomorúságos körülmények között élt a börtönben. Vajon miről álmodozik az idő fogságában?  És mit tesz egy mesébe illő szabadulás után? Mindez kiderül Gubik Petra, Vastag Tamás főbb szereplésével, a címszerepben Szomor Györggyel, aki egyben az előadás rendezője is. A főbb szerepekben Gulyás Attila, Bartus Gyula, Presits Tamás, Katkó Ferenc, Liszi Melinda, Gerner Csaba és Szőke Pál látható.

A fiatal Edmond Dantèst a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantès már nem tudja bizonyítani igazát. Hosszú éveket tölt börtönben, amikor egy ismeretlen börtöntárs halála révén megszökhet – és egyben birtokosa lehet egy csodálatos vagyonnak is. Elindul tehát, mint Monte Cristo grófja, hogy bosszút álljon megnyomorítóin. A párizsi elit azokból áll, akik őt annak idején bebörtönöztették. Köztük egykori menyasszonya, és annak fia. A gazdag gróf nem válogat az eszközökben – de vajon meddig tud elmenni bosszúvágyában? Mikor jön el az idő, amikor már érzelmei megakadályozzák a teljes leszámolást?

Pozsgai Zsolt és Szomor György nyolc évet készült erre a musicalre. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély – Dumas örökérvényű regénye új formában kelt életre a Békéscsabai Jókai Színház színpadán 2011-ben. Azóta meghódította a hazai és a határon túli színházak közönségét, sikermusicallé vált, és immár a 125. előadás.
„Maguk az emberi sorsok a legérdekesebbek a történetben. Én mit tennék ebben a helyzetben? Nagyon könnyű azt mondani, hogy természetesen megbocsátanék. Akinek így tönkreteszik az életét, az az igazi próbatétel!”
Jegyek itt.