2018. november 18. - vasárnap

Monte Cristo grófja musical a Katlan színpadán

Kinyomtatom...
jelenet

Alexandre Dumas regénye a világirodalom egyik legnépszerűbb műve, a könyv, amit nem lehet letenni.

A musicalt pedig levenni nem lehet a repertoárról. Legközelebb Tokajban játssza a Békéscsabai Jókai Színház. Dumas klasszikus műve a Monte Cristo grófja, ezúttal musical formájában, csodálatos dalok és remek tánckoreográfiák kíséretben kel életre 2018. augusztus 31-én, a Tokaj Fesztiválkatlan nagyszínpadán.

Edmond Dantèst megfosztották a szerelmétől, hosszú éveken át nyomorúságos körülmények között élt a börtönben. Vajon miről álmodozik az idő fogságában?  És mit tesz egy mesébe illő szabadulás után? Mindez kiderül Gubik Petra, Vastag Tamás főbb szereplésével, a címszerepben Szomor Györggyel, aki egyben az előadás rendezője is. A főbb szerepekben Gulyás Attila, Bartus Gyula, Presits Tamás, Katkó Ferenc, Liszi Melinda, Gerner Csaba és Szőke Pál látható.

A fiatal Edmond Dantèst a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantès már nem tudja bizonyítani igazát. Hosszú éveket tölt börtönben, amikor egy ismeretlen börtöntárs halála révén megszökhet – és egyben birtokosa lehet egy csodálatos vagyonnak is. Elindul tehát, mint Monte Cristo grófja, hogy bosszút álljon megnyomorítóin. A párizsi elit azokból áll, akik őt annak idején bebörtönöztették. Köztük egykori menyasszonya, és annak fia. A gazdag gróf nem válogat az eszközökben – de vajon meddig tud elmenni bosszúvágyában? Mikor jön el az idő, amikor már érzelmei megakadályozzák a teljes leszámolást?

Pozsgai Zsolt és Szomor György nyolc évet készült erre a musicalre. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély – Dumas örökérvényű regénye új formában kelt életre a Békéscsabai Jókai Színház színpadán 2011-ben. Azóta meghódította a hazai és a határon túli színházak közönségét, sikermusicallé vált, és immár a 125. előadás.
„Maguk az emberi sorsok a legérdekesebbek a történetben. Én mit tennék ebben a helyzetben? Nagyon könnyű azt mondani, hogy természetesen megbocsátanék. Akinek így tönkreteszik az életét, az az igazi próbatétel!”
Jegyek itt.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

jelenet

Könnyed vígjáték, Szurdi Miklós rendezésében.

Kodák Anna és Zsilák Olivér

Összművészeti gálaest New Yorkban.

Hegedűs D. Géza köszönti Galambos Erzsit

Pénteken, október 26-án ünnepelte a József Attila Színház társulata Galambos Erzsit, aki épp hetven éve lépett a világot jelentő deszkákra.