Árkád Challenge — Tedd próbára te is az ügyességed!

Akadálypályát állított fel a budapesti bevásárlóközpont.

Szeptember 28-án megnyitotta kapuit az Árkád Challenge elnevezésű mini akadálypálya, amely az Árkád budapesti bevásárlóközpontjában egészen október 7-ig ingyenesen kipróbálható. Emellett október 6-án és 7-én versenyekkel is várják az iskolák, edzőtermek csapatait, valamint az egyéni indulókat, ahol értékes nyereményekért indulhatnak a bátor vállalkozók.

Az Árkád Challenge pálya felállításával a bevásárlóközpont célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a sportról és egészséges életmódról ősszel sem szabad elfeledkezni. Ennek jegyében az Árkád mélyföldszintjén található pályát elsők között Katus Attila fitnesz világbajnok, Knoch Viktor olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó, valamint a BioTechUsa két szponzorált versenyzője, Szabó Melinda és Magosi Zsombor próbálta ki, akik maguk is sokat tesznek azért, hogy minél több ember kövesse példájukat és éljen egészséges, sportos életet.
A kalandpálya szeptember 28. és október 7. között próbálható ki, hétfőtől szombatig
10:00 és 21:00, vasárnap pedig 10:00 és 19:00 óra között. A pálya elején egy airbike-ot kell tekerni 500 méteren keresztül, majd egy többállomásos pályán kell bizonyítani a próbálkozóknak ügyességüket. Ahhoz, hogy teljesítsék a feladatokat, minden izmukra és ügyességükre szükség lesz, de nem árt egy kis erő, egyensúlyérzék, kitartás, gyorsaság és lendület sem.

A pályát bárki kipróbálhatja, aki elmúlt 12 éves és magasabb, mint 130 centiméter. Emellett különböző kategóriában versenyekkel is izgalmasabbá teszik majd a programot. Így külön nevezhetnek a környékbeli iskolák, edzőtermek, a bátrabbak pedig egyénileg is megmérettethetik magukat október 6-án és 7-én. A legjobbak pedig minden kategóriában értékes nyereményeket kapnak, amelyeket az ÁRKÁD, valamint a bevásárlóközpont egyes üzletei biztosítanak.

Az iskolai versenyek korosztályonként (12-14 évesek, valamint 14-18 évesek) kerülnek megrendezésre, külön a lányoknak, a fiúknak és a vegyes csapatoknak. Mind a hat kategóriában a legjobb csapat 100.000 forint értékű sportszerutalványt kap. Az edzőtermek versenyében is indulhatnak női, férfi és vegyes csapatok. Ők értékes Árkád, HeIly Hansen és Van Graaf utalványokért és ajándékokért versenyezhetnek, emellett a legjobb csapatot kiállító edzőterem tulajdonosát is jutalmazzák egy 50.000 forintos Árkád ajándékutalvánnyal. Természetesen az egyéni indulókról sem feledkeztek meg, a leggyorsabbak Van Graaf és Helly Hansen ajándékokat kapnak. Emellett az esemény fő támogatója, a BioTechUsa minden nyertes számára egy-egy ajándékcsomaggal készül.
A versenyre a következő oldalon lehet nevezni: http://arkadchallenge.hu