Valentin-napi páros kedvezmény az Állatkertben

Csütörtöktől vasárnapig ketten egy jegy áráért látogathatják az Állatkertet - Pénteken Sandokannal is találkozhatnak a látogatók.

Valentin-nap alkalmából csütörtöktől vasárnapig páros kedvezménnyel kedveskedik látogatóinak a Fővárosi Állat- és Növénykert: akik belépéskor megölelik egymást, ketten egy jeggyel léphetnek be az Állatkertbe. A páros kedvezmény nemcsak szerelmespárokra, hanem például testvérekre, barátokra-barátnőkre is vonatkozik.
Bálint napja, illetve Valentin-nap alkalmából február 14-től 17-ig, azaz csütörtöktől vasárnapig páros kedvezményt kínál látogatóinak a Fővárosi Állat- és Növénykert.

Ezen a négy napon ugyanis mindazok, akik érkezésükkor a kert főbejáratánál megölelik egymást, ketten egy belépőjeggyel, egy jegy áráért látogathatják az Állatkertet. A páros kedvezmény tehát nemcsak szerelmespárokra, hanem testvérekre, barátokra-barátnőkre, sógorokra és komákra és mindenki másra is vonatkozik, akik ketten olyan viszonyban vannak, hogy megöleljék egymást.

A kedvezmények mellett látnivalóból sincs hiány. A nemrég megnyílt Cápasuliban négyféle cápával, rájákkal és sok más tengeri állattal ismerkedhetnek a látogatók, a Bennett-kenguruknál pedig gyakran látni az erszényből kikukucskáló kölyköket. Sőt mi több, már az első hóvirágok is kibontották szirmaikat.

Pénteken az Állatkertbe látogat Kabir Bedi indiai származású színművész, akit a hazai közönség elsősorban Sandokan megformálójaként, a Maláji tigris című olasz-francia-nyugatnémet-brit koprodukcióban készült televíziós sorozat főszereplőjeként ismerhet. Természetesen sok más filmben is játszott, így Clive Donner 1978-as filmjében, az A bagdadi tolvajban, a James Bond-filmek közé tartozó Polipkában, vagy éppen A Musza Dagh negyven napja című amerikai filmdrámában.
Budapestre a február 16-i Guido és Maurizio de Angelis filmzenei koncert egyik sztárvendégeként érkezik (az olasz zeneszerző testvérpár nevéhez fűződik a Maláji tigris zenéje is), ám egy nappal korábban az Állatkertet is felkeresi, és jelképesen örökbe fogadja az egyik tigrist. Az örökbefogadáshoz kapcsolódó sajtóesemény után – várhatóan 10:30-tól – a nagyközönség és találkozhat vele Nagyszikla belsejében, a Varázshegyben