Életrajzi regény készül Little G.-ről

Az Egyesült Államokban többszörös díjnyertes és a rangosabb zenei díjakra is nominált Little G. Weevil kalandokban, fordulatokban, sikerekben és drámákban egyaránt gazdag életéről regény készül.

„Igaz történetet mesélünk el, ami nem egy "híres névről", hanem egy emberről szól, aki tűzön-vízen próbálja megvalósítani lehetetlennek tűnő álmát. Kevesen hinnék el, miken mentem keresztül, ezért gondoltam úgy, hogy dokumentálnom kellene az életem” – mondja Little G.

Az ötlet már négy éve megfogalmazódott benne, azóta keresett egy olyan írót, aki kötődik a zenéhez, azon belül is elsősorban a blueshoz. Egy atlantai székely származású ismerőse hívta fel a figyelmét Demeter Szilárdra. Az író, aki régebben szintén muzsikált különböző amatőr formációkban, meg is ígérte, hogy segít megtalálni a szerzőt. Két hét gondolkodási idő után azonban úgy döntött, maga vállalja a feladatot.

„Hogy miért? Mert G. története példaértékű lehet. Másrészt, mert szeretem a bluest. Harmadrészt, mert eddig mindig öncélúan írtam szépirodalmat, szórakoztat az írás, de sok tétje számomra nem volt: ha kiadták, kiadták, ha nem, nem. Ez a könyv viszont piacra készül, tehát alkalmazott irodalom, ha lehet ilyent mondani. Ez már olyan kihívás, ami érdekessé teszi – indokolja meglepő döntését a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója.

Az életrajzi regény munkálatai a jövő hónapban kezdődnek el, a mű a jövő évi Könyvhétre jelenik meg. A sztori alapján a tervek szerint filmforgatókönyv is készül.