Megünnepeltük Karinthy Márton 70. Születésnapját

Rokonok, barátok, pályatársak köszöntötték Magyarország legrégebb óta regnáló színidirektorát, a szeptember elsején 70 éves Karinthy Mártont.

Bár a gálaműsor meglepetés volt, Karinthy elárulta, akadt néhány árulkodó jel, hogy fel fogják köszönteni. Utoljára 60 éves korában érte hasonló meglepetés, és az azóta eltelt 10 év pillanatok alatt elrepült. Azt is elárulta, hogy szereti, ha felköszöntik, de amikor azt több száz ember teszi, azzal nehezen tud egyszerre megbirkózni. Az eseményen többek között részt vett Kováts Adél, Galambos Erzsi, Szilágyi Tibor, Hüvösvölgyi Ildikó, Hámori Ildikó, a gálaműsor rendezője Böhm György, Bencze Ilona, Gyémánt László, Pápai Erika, Balázs Andrea, Egri Kati és Egri Márta, Schmied Zoltán, Zsurzs Kati, Peller Károly, Németh Kristóf, akik közül jónéhányan felolvastak részleteket Karinthy Márton könyveiből és naplójából.

A két napos ünnepléssorozat alkalmából a színházban fotókiállítás és videó vetítés látható az idén 38. évadját megkezdő igazgatóról.

A tavalyi évadban a nők játszották a főszerepet, idén visszaveszik az uralmat a férfiak. Szeptember 29-én kerül sor a teátrum új évadjának első bemutatójára - amely Magyarországon ősbemutató - Laurent Baffie: Lököttek című komédiájára. A darabot Kelemen József rendezésében láthatják a nézők. A fergeteges francia komédiában Papp János, Pápai Erika, Balázs Andrea, Marton Róbert, Tenki Dalma, Baronits Gábor és Vertig Tímea szerepelnek.