Talány Akusztik szerdán a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban

A Krúdy-puzzle, 2019. előadás vendége Krizsán Edith, női nemzetközi sakkmester, magyar bajnok lesz!

A Belvárosi Művészeti Napok különleges programja volt a Talány Akusztik koncertje a Centrál Kávéházban, ahol elhangzott a „Belváros himnusza” (Ferenciek tere) is. A csapat október 2-án (18 órakor) már a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban, Óbudán muzsikál.

Dal született Budapest ikonikus pontjáról, a Ferenciek teréről

A zenekar színházi berkekből is ismerős lehet, hiszen a Színházak éjszakáján a József Attila Színházban arattak sikert, s a csapat frontembere, Zöld Csaba a Madách olyan produkcióban főszereplő, mint a Once…, vagy A nyomorultak (Jean Valjean). Korponay Zsófi, a Talány Akusztik énekesnője a József Attila Színház Macskafogójában Cookie-t játssza.

A Talány Akusztik 2016-ban alakult az Újnyugat Irodalmi Kör és a József Attila Színház közös irodalmi szalonjában, a Legendák nyomában-esteken, amelynek művészeti vezetője: Szabó Zoltán Attila, Schwalm Zoltán néven, költőként is ismert. Alkotótársával, Zöld Csabával közösen jegyzik azt a dalt, amelyet a Költészet napján, a Károlyi-kertben mutatták be úgy, mint a „Belváros himnuszát”…

A Németh-Szabó Tamással és Gáspár Gyulával teljes, nívódíjas formációt a Belvárosi Művészeti Napokon amúgy a koncert előtt az megtiszteltetés érte, hogy Tölgyszéki-Papp Attila, a Váci Utcai Ének-zenei Általános Iskola igazgatója jelezte: a tanintézmény gyerekkórusa örömmel fogadta a csapat felkérését, így Zöldékkel a diákok hamarosan közös felvételt készítenek a Ferenciek teréből. A Pest-budai mozaikok CD-n korábban már megjelent opus tehát egy teljesen új változatát ismerhetik meg a rajongók néhány hónapon belül.

A Centrálban elhangzott – még kóruskíséret nélküli – Ferenciek tere már a legnagyobb videómegosztón hozzáférhető; a felvételt Szabó Zoltán Bendegúz készítette.

A Talány Akusztik október 2-án áll újra színpadra, akkor a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban muzsikálnak, 18 órától. A Krúdy-puzzle, 2019. elnevezésű előadás vendége Krizsán Edith, női nemzetközi sakkmester, magyar bajnok!