Herczeg Ferenc: Kék róka premier az Újszínházban október 11-én

Csiszár Imre rendezésében Gregor Bernadett, Lux Ádám és Mihályi Győző játssza a főbb szerepeket.

Gregor Bernadett a végzet asszonyaként söpör végig a férfiak életén. Vajon sikerül-e bizonyítani házastársi hűtlenségét? Hajsza a kék róka után.

Újabb Herczeg Ferenc színmű bemutatására készül az Újszínház. Az író, aki a XIX. század fordulóján élt és alkotott számtalan remekművet írt. A Kék róka című színművet október 11-én Csiszár Imre rendezésében láthatja a közönség.

A darab izgalmas alaphelyzetre épül: egy szerelmi ötszög szereplői próbálják kibogozni életük meglehetősen összekuszálódott fonalát. Hamar kiderül, hogy senki sem az, akinek látszik. Még a legártatlanabbnak tűnő személyek cselekedeteinek mozgatórugója is a szerelem. Jól tudjuk, hogy ez a mindent elsöprő érzelem akár az egész világot képes kifordítani a sarkából, így nem meglepő, ha a házaspár békés hétköznapjai is gyökeresen megváltoznak. És persze ott van a kék róka: egy különleges bunda, amihez nem egyszerű hozzájutni. És aminek felkutatása remek ürügy lehet a sikkes feleség számára ahhoz, hogy több időt tölthessen távol a családi fészektől.

Herczeg darabja ebből a kissé sablonosnak tűnő felállásból egy már-már lélektani mélységű történetet és egy feszültséggel sorstörténetet bont ki, amely nem nélkülözi a komikus elemeket, mégsem válik vígjátékká. Helyette szereplőink mélységet és személyiséget kapnak, viszonyaik feltárása hajtja előre a történetet.

A kék róka szimbólum, mely meg is jelenik a darabban, a főszereplő nő, Cecile alakjában. Annak a varázslatnak, fantáziának, valóságon túli világnak a szimbóluma, mely az élet hétköznapiságával, leültségével, érdektelenségével szemben arat diadalt.

Csiszár Imre rendezése garantálja, hogy a karakterek teljes mélységükben kibontakoznak, csakúgy, mint maga a történet. A szereposztás izgalmas előadást ígér: Cecilet a feleséget Gregor Bernadett, férjét, Pált Lux Ádám fogja játszani. A további szerepekben Nemes Wandát, Mihályi Győzőt és Szakács Tibort láthatja a közönség.

További előadások: október 12., 27., november 3., 22.