Világsztárok és feltörekvő művészek a Kamara Akadémia Egyesület évzáró koncertjén

2019. december 14-én 16 órakor a Magyar Rádió Márványterme különleges koncertnek ad helyet.

A tehetség-gondozásban kiemelkedő szerepet játszó Kamara Akadémia Egyesület hazai és nemzetközi szinten ismert fiatal növendékei, Hartmann Domonkos, Simic Aleksander, Fekete Tamás és Magyar Valentin, a magyarországi klasszikus zenei élet legfontosabb előadóival, Várdai Istvánnal és Fejérvári Zoltánnal lépnek színpadra. Az ingyenes rendezvény műsorvezetője Becze Szilvia.

A Kamara Akadémia Egyesület tagjai Magyarország legkiemelkedőbb fiatal szólista művészei, akik tanárként is jelentős eredményekkel büszkélkedhetnek. Várdai István, az egyesület elnöke, a bécsi zeneakadémia professzoraként, világszerte oktató és koncertező szólistaként az egyesület meghatározó szakmai irányítója. Szűcs Máté, a Berlini Filharmonikusok szólóbrácsa pozícióját váltotta fel azért, hogy zenei tehetségeket és pályán lévő fiatal muzsikusokat segítsen. Fejérvári Zoltán, zongoraművész, kurzusok megtartásával és a programba történő fiatalok beválogatásának segítésével valamint mentorálással vesz részt a szakmai munkában. Baráti Kristóf Kossuth-díjas hegedűművész szakmai tanácsaival segíti az egyesület munkáját és részt vesz a mentoráltak képzésében, kiválasztásában.

Az egyesület 2019 év elején indította tehetségkutató programját, amelynek nem titkolt célja, hogy hazai környezetben lehetőséget teremtsen arra, hogy a támogatottak széles közönség előtt bemutatkozzanak, erősítsék nemzeti identitásukat, hosszútávú szakmai mentorálást kapjanak és világszínvonalú fejlesztő és gazdagító programokon vegyenek részt legalább két éven keresztül. A programban való részvétel lehetőségét évente elbírálja a szakmai bizottság és a mentoráltakkal együtt dönt a folytatásról.  Ennek feltétele a kiírt meghallgatásokon való részvétel és az egyesület által szervezett programokon való aktív jelenlét és együttműködés egész évben.

A december 14-i koncert ingyenesen látogatható.

Hirdetés