Miranda Liu hegedűművésznő és kvartettje meghirdette 2020-ra a CESQ II. Nemzetközi Zeneszerzőversenyét

Az első verseny nagy sikere után várják a pályaműveket!

A versenyre 2018-ban – minden várakozást felül múló érdeklődés volt - 25 országból összesen 75 pályamű érkezett, amelyből a kvartett a 2018/19-es évadban háromszor is műsorára tűzte a nyertes pályaművet, Leonardo Mezzalira "Quartetto del pulsare e dell' affiorare" című kompozícióját. Sikerrel szerepelt két hazai szerző is a rangos nemzetközi mezőnyben: Zámbó Jonatán 14 bagatell című művével 3. díjat nyert, Balogh Máté pedig kiérdemelte a zsűri egyik különdíját, a Zeneakadémia Alapítvány Díjat. A verseny díjazottjai az erkölcsi elismerés mellett pénzdíjat vehettek át.

A CESQ Zeneszerzőverseny 2020-as kiírására – ahogyan tavaly is - bármely országból várnak pályaműveket, és bár-mely korú és tapasztalatú zeneszerző beadhat pályamunkát. Az elbírálás anonim, a zsűri bírálatkor nem látja a szerzők neveit. A zsűri munkájában részt vesz az Erkel- és Bartók-Pásztory díjas Tihanyi László zeneszerző is, a kvartett tagjai mellett. Nevezni a nevezési lap kitöltésével és a nevezési díj befizetésével lehet 2020. április 10-ig. A verseny pénzdíjas, a díjazottak anyagi elismerésben is részesülnek. Az 2020. évi verseny első díjazott művének ősbemutatójára a II. New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon kerül sor klasszikus művek mellett, a fesztivál rezidens együttese a Central European String Quartet előadásában, amelyeket további koncertek követnek.

A kvartett célja a versennyel többek között az, hogy a verseny publicitását felhasználva reflektorfénybe állítsa a mai zenét és az élő zeneszerzőket, és ilyen módon támogassa a vonósnégyes repertoárjának szélesítését.

A CESQ zeneszerzőversenyről bővebb információt itt talál.