Európa szerte sorra nyitnak a lakossági önkiszolgáló konténerparkok

Egy dán vállalat Magyarországról indulna tovább a térségben.

A világ öt kontinensén jelen lévő dán tulajdonú TITAN Containers magyarországi leányvállalata és az ingatlanbefektető Investum Kft. közösen megnyitotta Komárom-Esztergom megye első önkiszolgáló raktárbázisát a térség lakói és kisvállalkozói számára, a Tatabánya és Vértesszőlős között elterülő Sztráda Üzleti Parkban. Az egyedülálló automatizált belépési rendszerrel és rugalmas bérlési lehetőséggel biztonságos, higiénikus alternatívát nyújtanak a megszokott tárolási, raktározási gondokra. A TITAN Containers-nek a 2014-es magyarországi piacra lépését követően ez már a negyedik önkiszolgáló parkja.

„A 33 éve piacon lévő TITAN csoport 30 ezer konténerből álló flottát üzemeltet világszerte, a legtöbbet Nagy-Britanniában, éves árbevételünk közel 70 millió euró. A vállalat önkiszolgáló lakossági, kisvállalati raktározási szolgáltatása elérhető Ausztráliában és Új-Zélandon, illetve Európa 10 országában, összesen 60 telephelyünk van világszerte. A kelet-európai térségben a következő célpont Horvátország” – mondta el a cégcsoportról Anja Maria Plampin, TITAN Containers A/S (UK) önkiszolgáló raktár üzletág csoportszintű vezetője.

 Az óriási hazai igényt jól mutatja, hogy az eddigi konténer parkok megnyitását követő 2-3 hónapon belül bővítésre volt szükség, a parkok azóta is teltházzal vagy igen magas kihasználtsággal üzemelnek. Népszerűségük oka, hogy a konténerek rövid vagy akár hosszú távon is igénybe vehetők, biztonságos, higiénikus alternatívát nyújtanak a megszokott tárolási, raktározási gondokra. Ezen kívül a TITAN önkiszolgáló raktárkonténerek rendkívül sokrétűen használhatók, tarthatók itt háztartási eszközök, motorkerékpárok, kisgépek, berendezések, anyagok, áruféleségek és egyéb ingóságok, de akár személygépkocsi tárolására is alkalmas. A speciális, fagyasztó konténerekben pedig 24 óra alatt elpusztíthatók a matracokban, a bútorokban, a szövetekben és az autókban élő paraziták. Az önkiszolgáló rendszerű szolgáltatás éjjel-nappal elérhető, a konténerek igény szerinti méretben - 14 m² és 28 m², az emeleti szinteken 7 m² - bérelhetők, az elkerített területet kamerarendszerrel és mozgásérzékelőkkel őrzik.

„A TITAN csoport Magyarországon 2014 óta van jelen a fiókvállalatán keresztül, hiszen itthon is nagy igény mutatkozott a vállalatok részéről mobil hűtőraktárakra, hűtőkonténerekre, valamint egyéb más típusú raktár- és irodakonténer bérlésére, illetve ezekből sokat értékesítünk is. A lakosságot, kisvállalkozásokat érintő szolgáltatásra is nagy az érdeklődés. Melyikünk ne szembesült volna azzal, hogy költözéskor, kisgép vagy kerékpárvásárláskor az egyik fő probléma, hogy miként tudjuk majd tárolni őket. Ennek köszönhetjük, hogy az önkiszolgáló raktárbázisaink gyorsan megtelnek, Vértesszőlős után hamarosan újabb parkot fogunk megnyitni Dunaharasztiban” – jelentette ki Paulik Zsolt, a magyarországi fiókvállalat vezetője, majd kihangsúlyozta, hogy a TITAN azokon a településeken, ahol konténerparkot üzemeltet, rendszeresen támogatja a helyi kulturális életet, ezt a hagyományt Vértesszőlősön is folytatni szeretnék. Az új, kényelmi szolgáltatás elindításával a kistelepülések önkormányzatai pedig többlet adóbevételhez jutnak.

„A Vértesszőlősön most megnyitott raktárbázis az első közös együttműködésünk a TITAN-nal, amit a jövőben több hasonló követhet. A terület közművesítését és a környék úthálózatának fejlesztését 2006-2007-ben végeztük el. A Sztráda Üzleti Park első felhasználója a TITAN önkiszolgáló konténerpark, illetve egy gumiipari vállalkozás. A még rendelkezésünkre álló, szabad területeken további, egyedi igényekre szabott logisztikai és kereskedelmi épületek fejlesztését tervezzük. Cégünk büszke arra, hogy a térség számára egy olyan nemzetközileg is bevált szolgáltatást tud biztosítani, mely megoldást kínál értékeik biztonságos és higiénikus tárolására. Az Investum Kft. már a 1990-es évek elejétől aktív szereplője a magyar kereskedelmi ingatlanpiacnak. A tulajdonunkban lévő kereskedelmi egységek jellemzően Budapesten és a vidéki nagyvárosokban találhatóak” – mutatott rá Locher János, az Investum Kft. ügyvezető igazgatója.

(fotó TITAN Containers)