Budapest - Berlin egy tálca energiaitallal – te bevállalnád?

Február 17-ig jelentkezhetnek az egyetemisták az életre szóló kalandra.

Áprilisban Európa öt nagyvárosából 600 egyetemista indul kalandtúrára a Red Bull Can You Make It? versenyén. A világ 60 országából kiválasztott háromfős csapatok célja ugyanaz: egy hét leforgása alatt fizetőeszköz nélkül eljutni Berlinbe, mindössze a rendelkezésükre álló Red Bullok segítségével. Ha imádod a kihívásokat, netán túlteng benned az adrenalin és könnyen veszed az akadályokat, itt a lehetőség! Február 17-ig te is leadhatod a jelentkezésedet legjobb barátaiddal együtt!

2020. április 21-én a világ 60 országából kiválasztott 200 egyetemista csapat Európa öt nagyvárosából (Amszterdam, Barcelona, Budapest, Koppenhága és Milánó) vág neki az életre szóló utazásnak. Céljuk ugyanaz: hét nap alatt eljutni Berlinbe úgy, hogy fizetőeszközként kizárólag Red Bullt használhatnak. A játék szabályainak értelmében a versenyzőknek meg kell válniuk a náluk lévő készpénztől, hitelkártyáktól, valamint mobiltelefontól, és mindössze egy hét áll rendelkezésükre, hogy eljussanak a német fővárosig. A klasszikus fizetőeszközök helyett a diákok csak Red Bullal fizethetnek mindenért, amire az út során szükségük lehet: ételért, szállásért, utazásért, valamint a túra során érinteniük kell legalább hat, európai városban elhelyezett ellenőrzőpontot, ahol fizikai és szellemi erőpróbák várják majd őket.

Az egyhetes megmérettetés azonban nem csupán a versenyről szól, a túra közben életre szóló élményekkel lehetünk gazdagabbak. Az elmúlt évek talpraesett versenyzői bebizonyították, hogy egy kis találékonysággal és Red Bull segítségével semmi sem lehetetlen. Osztrák egyetemistáknak sikerült elintézniük, hogy a müncheni állomásuk során részt vegyenek egy Bajnokok Ligája mérkőzésen, de a norvégok is okoztak meglepetést: energiaitalukat valódi szárnyakra cserélték, és magánrepülőn utaztak a cél felé. Egy spanyol banda olyan lelkes volt, hogy örökre magukra tetováltatták a verseny emlékeit Velencében. Egy Fülöp-szigeteki csapat tagjai pedig soha nem fogják elfelejteni, hogy a versenynek köszönhetően láttak életükben először havat, amikor eljutottak a svájci Alpokba.

Kalandból az ’Invincibles’ nevű magyar csapatnak is jutott bőven. „A szállással kapcsolatban vegyesek az élményeink, aludtunk az utcán, de sikerült egy éjszakát ötcsillagos szállodában is eltöltenünk!” – idézték fel emlékeiket. A szintén magyar ’Chicken Wings’ tagjainak a 2600 kilométeres útjuk során két stoppolás között pedig még Felipe Massa unokatestvérével is volt szerencséjük összefutni.

Vajon az idei indulók mire lesznek képesek egy tálca Red Bull segítségével? Február 17-ig egy rövid bemutatkozó videó elküldésével még lehet jelentkezni háromfős, egyetemistákból álló csapatoknak a túrára. Látogass el az  oldalra a részletekért!

A Red Bull Can You Make It? során egyetemistákból álló háromfős csapatok vehetnek részt életük nagy kalandjában. A világ különböző pontjairól érkező csapatoknak 7 nap alatt kell átutazniuk Európán úgy, hogy fizetőeszközként kizárólag Red Bullt használhatnak. Az egyhetes út során napi élménybeszámolókkal jelentkeznek be a közösségi oldalaikon, pontjaikat pedig az ellenőrzőpontokon teljesített kihívások, a közösségi szurkolótábor nagysága és a kalandlista feladatainak teljesítése alapján kapják. Nem az a lényeg, hogy melyik csapat ér elsőként a célba – az út során átélt kalandok számítanak. A meggyőző erő és a stratégia a fontos, aminek birtokában már csak egy kérdés maradt: Can You Make It?