Állami zenei ösztöndíjak segítik a tehetséges fiatalokat

A pályázat benyújtásának határideje: 2020. február 9. 24:00 óra!

A korábbi évekhez hasonlóan az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. 2020-ra is meghirdette az ifjú tehetségeket felkaroló állami zenei ösztöndíjakat, melynek szakmai lebonyolítója a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. Az ösztöndíjak egyfelől komoly fellépésekhez segítik a díjazottokat, másrészt rendszeres pénzbeli támogatást nyújtanak számukra.

A fiatalok három ösztöndíjra is pályázhatnak:

A Fischer Annie-ról, a háromszoros Kossuth-díjas magyar zongoristáról, kiváló művészről elnevezett ösztöndíj tehetséges, fiatal hangszeres és énekes szólisták pályakezdéséhez nyújt segítséget. Pályázhatnak 1990. január 1. és 2002. január 1. között született fiatal hangszeres és énekes szólisták. Továbbá pályázatot nyújthatnak be azok a 1990. január 1-je előtt született hangszeres és énekes szólisták, akik korábban legfeljebb két alkalommal részesültek Fischer Annie Zenei Előadóművészeti Ösztöndíjban.

Az 1984-ben létrehozott Kodály Zoltán Zenei Alkotói Ösztöndíj célja, hogy segítse a fiatal zeneszerzők és zenetudósok pályakezdését és kedvező feltételeket teremtsen a magas színvonalú alkotótevékenységhez. Jelentkezhetnek az 1985. január 1-jét követően született zeneszerzők, zenetudósok, akik korábban nem, vagy legfeljebb két alkalommal részesültek Kodály Zoltán Zenei Alkotói Ösztöndíjban.

A Lakatos Ablakos Dezső ösztöndíj célja segíteni a 30 év alatti jazz előadóművészek pályakezdését, művészi fejlődését. Pályázatot nyújthatnak be az 1990. január 1-jét követően született jazz előadóművészek, akik korábban nem, vagy legfeljebb egy alkalommal részesültek Lakatos Ablakos Dezső Jazz Előadóművészeti Ösztöndíjban.

Az online pályázati űrlap és a pályázati felhívás megtalálható a weboldalon is, valamint közvetlenül elérhető a weboldalon keresztül. A pályázat benyújtásának határideje: 2020. február 09. 24:00 óra! A beérkező pályázatokat szakmai kuratórium bírálja el.