„Trianon és Színház” – Fotópályázatot hirdet a Nemzeti

A Nemzeti Színház Trianon100 programsorozatának részeként pályázatot hirdet amatőr fotósok számára, 2020. március 1. és április 1. között.

Trianon és színház” témakörben egyéni felfogásban várják a fotográfiákat márciusban, az április a közönségszavazásé!

A pályázat címe: "Trianon és Színház"

Témája: 2019. január 1. után készített képeket várunk „Trianon és Színház” témakörben, szabad asszociációban, egyéni felfogásban. Legyen szó akár színházépületről, előadásról, színművészekről vagy családi emlékekről, melyek összefüggésbe hozhatók a trianoni szerződéssel és a színházművészettel.

Résztvevők köre: amatőr fotósok Magyarországról és Magyarországgal határos országokból.

Korcsoport: 16-30 év

Pályázati időszak, a képek beküldése: 2020. március 1. – április 1.

A közönségszavazás időszaka: 2020. április 1. - 2020. április 30.

Eredményhirdetés: június 1.

Egy pályázó legfeljebb három képet küldhet be. A képeket a trianon100foto@nemzetiszinhaz.hu e-mail címre várjuk. A levélnek tartalmaznia kell a kép(ek) címét, keletkezésük idejét, és egy képenként néhány soros leírást, képaláírást, illetve az alkotó nevét. A képeket a technikai feltételeknek (ld. lejjebb) megfelelően előkészítve kérjük beküldeni.

Csak a nevezési időszakban beküldött és minden feltételnek eleget tevő pályázatokat fogadjuk be. A beérkezett fotókat a színház szakemberei előzsűrizik. A zsűrizésen továbbjutó képekből a színház Instagram oldalán közönségszavazást rendezünk. A feltöltött képeket a #trianon100foto hashtaggel látjuk el. A zsűri által legjobbnak tartott, illetve a közönségszavazáson legtöbb szavazatot elért alkotót jutalmazzuk, a jutalmakat a képekből készített kiállítás megnyitóján adjuk át - előre láthatóan ősszel, a Nemzeti Színház Nyílt Napján.

A beküldött kép JPG formátumú (képtömörítési minőség 100% ) fotó kell, legyen. A kép rövidebbik oldala nem lehet kisebb, mint 2000 pixel, a hosszabbik oldala nem haladhatja meg a 6000 pixelt.

A zsűri: Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színház vezérigazgatója, Bánfalvi Laura a Nemzeti Színház kommunikációs osztályának vezetője, Eöri Szabó Zsolt a színház fotográfusa.

Díjazás:

1. helyezett: 300 ezer forint értékű ajándékutalvány

2. helyezett: 200 ezer forint értékű ajándékutalvány

Közönségdíj: 100 ezer forint értékű ajándékutalvány

Az ajándékutalványok a Tripont Foto Video Kft. üzletében válthatók be fotó, videó és fotóstúdió termékekre.

Adatvédelmi tájékoztató és az ahhoz tartozó nyilatkozatok elfogadása: A pályázó a pályázati anyag beküldésével elfogadja az Adatvédelmi tájékoztatóban írtakat és a Nemzeti Színház jelen pályázati kiírásában rögzített feltételeket is, és egyben hozzájárul, hogy a beküldött pályaművekből a Nemzeti Színház térítésmentesen kiállítást rendezzen, és azt a Pályázat neve alatt bemutathassa, valamint a pályázattal és a kiállítással kapcsolatos online és offline publikációiban felhasználja. A beküldött pályaművek kizárólag Pályázat és a Kiállítás rendezvényeihez és kommunikációjához, illetve a díjfelajánlóknak a Pályázathoz és a Kiállításhoz kapcsolódó kommunikációjához használhatók fel térítésmentesen. A pályaművek minden további online vagy offline felhasználásához a pályázó írásbeli beleegyezése szükséges.

A pályázat a Tripont Foto Video Kft. támogatásával jött létre!

Kérjük, hogy pályázati anyagát valódi e-mail-címéről küldje be, hogy szükség esetén fel tudjuk venni a kapcsolatot!