Visszatér a mozikba a Kelly hősei

Forgalmazó a Pannonia Entertainment.

A Clint Eastwood, Telly Savalas és Donald Sutherland főszereplésével 1970-ben készült filmklasszikus július 2-től rövid időre visszatér a nagyvászonra, digitálisan felújított kópiáról vetítik a Corvin Mozi legnagyobb termében.

Franciaország, nem sokkal a Normandiai partraszállás után. Kelly hadnagy (Clint Eastwood), az első frontvonalban harcoló amerikai felderítő szakasz tagja egy fogjul ejtett német tiszttől megtudja, hogy mélyen a frontvonal mögött, egy francia kisváros bankja hatalmas kincset őriz - 16 millió dollár értékű aranyat. Kelly elhatározza, hogy megszerzi a hatalmas vagyont, és a hadsereg válogatott különceiből verbuválódott csapatával nekivág a titkos küldetésnek, ami ütközeteken, aknamezőkön, bombatámadásokon, szövetséges és ellenséges frontvonalakon keresztül vezet. Feliratos előzetes (maga a film szinkronnal látható majd)

Brian G. Hutton klasszikusát sokan minden idők legviccesebb és legnépszerűbb háborús kalandfilmjének tartják, ami utánozhatatlan humorával és ironikus élével új színt hozott a háborús filmek világába, görbe tükröt állítva a háborús propagandának a vietnámi háború kellős közepén. A film betétdala egy sajátos hangulatú „háborús hippidal”: Burning Bridges.

A Kelly hősei digitálisan restaurált képpel és az eredeti szinkronnal, Kovács István, Inke László, Bodrogi Gyula és Helyey László magyar hangjával tér vissza a mozivászonra, a filmtörténeti klasszikusokra specializált Pannonia Entertainment forgalmazásában. A filmet kizárólag a budapesti Corvin Moziban vetítik, július 2-től mindössze két hétig látható.

Kelly hősei

szinkronizált, amerikai-jugoszláv háborús dráma, vígjáték, 144 perc, 1970 (12)

Főszereplők: Clint Eastwood, Telly Savalas, Don Rickles, Carrol O,Connor, Donald Sutherland

Rendező: Brian G. Hutton

Forgatókönyvíró: Troy Kennedy-Martin

Zeneszerző: Lalo Schifrin

Operatőr: Gabriel Figueroa, Vágó: John Jympson

Jelmeztervező: Anna Maria Feo, Producer: Sidney Beckerman, Gabriel Katzka

Látványtervező: John Barry, Aleksandar Milović