Élő közvetítésekkel bővíti őszi programkínálatát a Várkert Bazár

A Várkert Bazár ősszel is sokszínű programokat kínál.

A legnépszerűbb előadásokat az újonnan induló élő közvetítéseknek köszönhetően immár otthonuk kényelméből is megtekinthetik a nézők. A Várkert Stream szolgáltatással olyan előadásokra válthatnak jegyet az érdeklődők, mint az ENEMVÉ (Nagy Magyar Versek) sorozat, Gryllus Dániel 70. születésnapi koncertje, valamint a kedvelt irodalmi produkció, az Aposztróf Est Rejtő-előadása. A Várkert Stream szolgáltatása mellett a programokat természetesen a helyszínen, a Várkert Bazárban is élvezhetik a látogatók.

Az első Várkert Stream által közvetített előadás a közönség körében nagy népszerűségnek örvendő ENEMVÉ programsorozat október 27-i estje lesz, melyben közreműködnek Petrik Andrea, Tompos Kátya és Vecsei H. Miklós színművészek, valamint Járai Márk zenész.

A november 24-i ENEMVÉ előadást szintén élőben, online közvetíti a Várkert Bazár. Aznap Kováts Adél, Csuja Imre, Thuróczy Szabolcs színművészek, illetve Szakács Gergő zenész lép fel. Az irodalmi estek szerkesztőrendezője Seres Tamás, vezetője Ugron Zsolna, József Attila-díjas író.

Október 28-án a Várkert Stream következő közvetített programja a kétszeres Kossuthdíjas Gryllus Dániel 70. születésnapi koncertje lesz, ahol a művész bibliai lemezéről, valamint egy, az 1980-as évek közepén íródott dalsorozatból hallhat részleteket egyedi hangszerelésben a közönség. A produkcióban részt vesz többek között Gryllus Samu zenei vezető, a Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett, kétszeres Fonogram-díjas zeneszerző, előadóművész, Both Miklós, valamint a Prima-díjas és kétszeres Artisjus-díjas magyar népdalénekes, előadóművész, Palya Bea is.

November 10-én a népszerű Aposztróf Est soron következő előadását lehet a Várkert Stream szolgáltatásával online is követni. Az esten Rejtő Jenő írói munkássága, felejthetetlen szereplői és történetei elevenednek meg beszélgetésben, zenében és felolvasószínházban, többek között Thuróczy Gergely irodalmi muzeológussal, Rejtőkutatóval. Az est háziasszonya Juhász Anna irodalmár.

„A Várkert Bazárnál mindig büszkék voltunk a törzsközönségünkkel kialakított különleges kapcsolatra. A Várkert Stream szolgáltatásának elindításával az a célunk, hogy ezzel is biztonságosabbá tegyük a közönségünk számára programjainkat, hiszen így élőben, de otthonuk kényelmében élvezhetik előadásainkat. Mindemellett természetesen várjuk nézőinket a Várkert Bazárban is, ahol a szokásos módon tekinthetik meg programjainkat.” – emelte ki Sikota Krisztina, a Várkapitányság NZrt. turisztikai és kulturális vezérigazgató-helyettese.

Az élőben is közvetített programok mellett további különleges produkciók várják ősszel a nézőket. Október 31-én Antonia Vai svéd-magyar dalszerző-énekesnő és zenekara új dalokkal és elektronikus hangzással áll a Várkert Bazár színpadára. Az este másik előadója az Junior Artisjus-díjas Hegyi Dóri / Ohnody lesz.

November 4-én az egyedülálló, saját irodalmi táncprodukcióval jelentkező Grecsó fivérek „Többet magunkról” című előadását tekinthetik meg a Várkert Bazárban a nézők. Az est különös átmenet az irodalmi pódiumest és a színházi, zenés, táncos előadás között.

November 14-én az Aldebaran Kompánia bemutatója lesz látható a Várkert Bazárban. „A változatlanság hullámhossza” című táncszínházi előadás Szepes Mária azonos című regénye alapján készült. A produkció két főszerepét Huszárik Kata és Kaszás Gergő színművészek játsszák. A Várkert Bazár folytatja új művészettörténeti előadássorozatát is, melyet az idén 90. életévét betöltött Konok Tamás festőművész tiszteletére rendeznek. Az „Innováció a művészetben a középkortól napjainkig” címet viselő, 12 előadásból álló sorozatot a Várkert Bazárban 2020. október 7-től 2021. április 14-ig tekinthetik meg a nézők.

A Várkert Bazár programjairól bővebb információt a weboldalon olvashatnak, az eseményekre és a Várkert Stream-re szóló jegyeket pedig a jegy.hu portálon vásárolhatják meg az érdeklődők.