Megjelent a Bahorka Társulat első albuma, a Pletykázó asszonyok

Ifj Csoóri Sándor zenei rendezésében Szenimrey Zsófi grafikáival.

Három asszony ül a padon hajnaltól alkonyatig és időutazásra viszi a közönséget. Mesélnek álmokról, századfordulós vásárosok különleges alakjairól, gyógyfüvekről, szerelmes leányokról és legényekről, táncoló kecskékről és mindenféle mulatságos dologról! Jóízű népi humorral fűszerezve tálalják, milyen a falu szája.

A Bahorka Társulat - Balogh Melinda, Horváth Sára, Kaszai Lili - saját stílust alakított ki, úgynevezett improvizációs folklórszínházat. Zenével mesélnek, lebontva a színpad és nézőtér közötti határokat, így a közönség is úgy érezheti, velük együtt visszacsöppent egy régi, de mégis valahonnan ismerős világba. Az elmúlt évek sok közös fellépése, meghívása után most Ifj. Csoóri Sándor ‘Sündi’ zenei rendezésében Szentimrey Zsófi gyönyörű grafikáival megjelent az első lemez is, amelynek lemezbemutató koncertjére épp a lezárások előtti napokban került sor.

A lemez zenei anyagát sok év alatt szőtték cifrára, amit az általuk megzenésített Weöres Sándor versek, magyar és balkáni népzenei elemek alkotnak, de fellelhető benne a jazzben használt harmóniák és improvizáció is. Játék a múlt és jelen, falu és város, gyermek és felnőtt között.

Társulat tagjai:

Balogh Melinda, Horváth Sára, Kaszai Lili – ének, mese

Utasi Péter – mese

Gárgyán Zoltán – klarinét, furulya

Babcsán Bence – szaxofon, furulya

Ifj. Csoóri Sándor – tambura, brácsa

Réti Benedek – harmonika

Vendégek:

Hegedűs Máté – hegedű

Bősze Tamás Jean-Pierre – ütőhangszerek, koboz

Szabó-Csobán Gergő – nagybőgő

Zahár Fanni – fuvola

Hangmérnök: Dióssy Ákos, Mesegrafikák: Szentimrey Zsófi

Fotók: Őrsi András (Karmatik), Nyomdai munka: Kiss Dóra