MONYO Land néven nyitja meg kapuit Budapest legújabb szabadtéri szórakozóhelye a MONYO Brewing új sörfőzdéjének kertjében, Kőbányán

Az idei szezon során fellép többek közt a Belga, Péterfy Bori & Love Band és a Carson Coma is.

A dinamikusan fejlődő MONYO Brewing Co. kisüzemi sörfőzde nyári szabadtéri szórakozóhelyet alapít MONYO Land néven 1103 Budapest, Gyömrői út 148. c. alatt, amelynek várható nyitása 2021. április 30. A MONYO Land több lesz, mint koncerthelyszín: mindig teljes kikapcsolódást biztosít a hétköznapok monotóniájából, az alapítók célja, hogy egyedi, karakteres hangulatú helyszínükön különleges élményt nyújtsanak, a program gerincét képező élőzenei koncertekkel és egyéb szórakozási lehetőségekkel, minőségi sörökkel (a hasonló helyek között egyedülálló módon több mint tizenkétféle különböző csapolt sör lesz kapható) és vendéglátással. Környezettudatos működésre törekszenek, az általuk képviselt befogadó szellemmel és a biztonságos szórakozás minden feltételének biztosításával igyekeznek új és izgalmas közösségi életteret teremteni az erre fogékony szórakozni vágyók számára Kőbányán, korosztálybeli és szubkulturális megkötések nélkül.

A MONYO Brewing Co. sörfőzdét 2014-ben alapította Pein Ádám és Németh Antal sörfőző mester, céljuk az volt, hogy minél több emberhez eljuttassák minőségi kraft söreiket. A cég első öt évében dinamikusan fejlődött, organikusan jutott el a házi sörfőzéstől a Főzdepark egyik alapító sörfőzdéjévé. Majd 2019 őszén egy biztos háttérű befektető bevonásával elindult a MONYO történetének eddigi legnagyobb fejlesztése, egy új sörfőzde építése. Az új sörfőzde kapacitása 2.000.000l sör / év lesz, 2000l-es főzőházzal és 6000l-es erjesztőtartályokkal. A sörfőző berendezések modernizálása és a gyártási kapacitás növelése mellett így lehetőségük nyílt régi álmaik megvalósítására is. Elhatározták, hogy a zeneszeretetüket és a söreiket összehozzák és az új telephely udvarán útjára indítsanak egy élőzenés koncerthelyszínt. Így 2021 tavaszán megnyitja kapuit a MONYO Land, amely a nyári szezon folyamán 50 koncertnapos programmal készül Budapest szórakozni vágyó közönségének, elsősorban a péntek és szombat estékre fókuszálva.

“A MONYO Land létrejöttével a MONYO brand szintet lép, nem csak minőségi söröket, hanem minőségi szórakozást is nyújtunk majd az embereknek. Eddig is remek volt a kapcsolatunk a hazai zenekarokkal, hiszen főztünk már közösen sört a Quimby-vel, vagy az Ivan and The Parazollal is. Úgy gondolom, hogy ez egy remek lehetőség, hogy a márkánk és a söreink számos új emberhez eljussanak, ráadásul a koncertek előtt egy izgalmas főzdetúrán is részt tudnak majd venni hazánk egyik legmodernebb kraft sörfőzdéjében, ezzel is növelve a MONYO Land élményt.” mondta el Németh Antal, a MONYO Brewing alapítója és társtulajdonosa. További érdekesség, hogy csarnokban egy kenyérüzem is helyet fog kapni, ahol kovászos kraft kenyerek fognak készülni.

Az új helyszín

Az új sörfőzde csarnoka mellett egy 5000 m2 alapterületű kert helyezkedik el, ahol már elkezdődtek a munkálatok. A helyszín legfontosabb paraméterei:

  1500 fő befogadóképesség

  30 perc alatt elérhető a belvárosból

  Fél óránként busz különjárat indul a Blaha Lujza térről

  120 m2 hasznos színpad terület

  Martin Audio hangrendszer

  SGM, ADJ és Robe lámpák

  Színpadtechnikai alvállalkozó: hangosito.hu

  24 méternyi bárpult

  32 sörcsap

(A helyszínről készült animációs videót ide kattintva éred el Youtube-on.)

A MONYO Land arculata

A helyszín egyedi karakterét egyedi arculattal kívánják megtámogatni az alapítók, ezeken a rajzokon-animációkon a MONYO sörök címkéin és promóciójában megszokott szürreális grafikai világ újabb szintre lép. A helyszín arculati anyagain és hirdetésein MONYO Land egy jövőbeli fantázia-ország, ahol különböző világok különböző lényei szórakoznak együtt - kifejezve a helyszín nyitott szellemét, sokoldalú, befogadó jellegét, valamint a megszokott hétköznapi dimenzióból való kiszakadás ambícióját.

A MONYO Land programja

A MONYO Land zenei kínálata még a grafikai arculatánál is színesebb képet mutat: a közös pont a fellépők között az élő (zenekaros) megszólalás, műfajilag azonban szinte bármi belefér a műsorba: a mainstreamet alulról súroló és egyáltalán nem súroló pop-, alternatív és rockzenekarok, hiphop és elektronikus-zenei előadók, a hazai könnyűzenei körforgást évek óta meghatározó produkciók és a legfrissebb, újonnan felkapott arcok egyaránt.

Első bejelentett fellépők a 2021-es szezonra: Carson Coma, Belga, The Biebers, Péterfy Bori & Love Band, Ricsárdgír.

A hely nyitását beharangozó kampány január végén indul. Mivel a helyszínt a maga valójában az április végi nyitási előtti napokig maximum látványtervekkel lehet szemléltetni és nem lehet a maga valójában megmutatni, az előkészületeket a MONYO Land három "nagykövetének" kalandjain keresztül láthatja a közönség. Sena (Irie Maffia), Szirmai Gergő (videoblogger) és Papp Szabi (Supernem) fáradhatatlanul dolgoznak az előkészületeken a heti rendszerességgel jelentkező vidám, abszurd rendhagyó promóvideó sorozatban.

Vendéglátás

A MONYO Land e téren is szeretne a meglévő helyektől eltérőt és újat mutani: az itallapot a MONYO-tól megszokott alapossággal és igényességgel válogatják össze. A hangsúly természetesen a frissen csapolt kézműves MONYO sörökön lesz, melyből 10 féle az állandó kínálat részeként folyamatosan elérhető, ezt egészítik ki a szezonális főzetekkel és különleges sörökkel (pl. hordó érlelt). Üdítőkből és rövid italokból is csak minőségi tételek kerülnek a poharakba, törekedve a kézműves jelleg minél nagyobb hangsúlyára. Ezzel együtt senki ne számítson turista- vagy “nagyfesztivál árakra”, a szervezők feltett szándéka a mindenki számára elérhető árú minőségi vendéglátás kialakítása.

Közlekedés

Számos lehetőség van gyorsan megközelíteni a külvárosi helyszínt, nem is olyan ijesztő a közlekedés a MONYO Land-be, mint az elsőre tűnik. A ki- és hazajutást megkönnyítve busz különjárat ingázik a helyszín és a Blaha Lujza tér között. Ennek menetideje forgalomtól függően 30-40 perc, helyet foglalni rá a jegyértékesítéssel megfelelő módon lehet. A szervezők ugyanakkor elkötelezett hívei a fenntartható megoldásoknak is, így nagyméretű kerékpár tárolóval várják a vendégeket. A tömegközlekedésre is számos variáció van, melyek közül az egyik leggyorsabb az M2 metróval Köki végállomásig, majd további további 5 perc a 98-as számú busszal. Végső esetben autóval is lehet érkezni, de a véges számú parkolóhely a környéken és legfőképp a sörkóstolási lehetőségről való lemondás miatt nem ajánlott.

Covid helyzet, lehetséges forgatókönyvek

A tervezett nyilvános nyitókoncert időpontja: április 30. péntek, amennyiben a járványhelyzet már lehetővé teszi a rendezvénytartást.

Bár a helyszín maximális befogadóképessége 1.500 fő, amennyiben az aktuális intézkedések a rendezvények megtartását alacsonyabb létszámhoz kötik, a MONYO Land ez esetben is megnyitja kapuit, maximálisan biztonságos járványügyi protokoll alkalmazása mellett.

MONYO Land weboldal, MONYO Land Facebook oldal, MONYO Land Instagram oldal.