Mozis sztárpletykák: Clooney, Kamarás, Damon, Lerman

A mostani mozis sztárpletykákból kiderül mit nem nem szabad mondani az Oscar-gálán, mitől lett jó az Igazából apa című film valamit, hogy Matt Damon nem talál magának lakást.

Oscar-gála: ne köszönd meg anyukádnak!
Az idei Oscar-gála más lesz, mint a korábbiak. A jelöltek kioktatást kaptak, ne köszönjék meg édesanyjuknak és a gimijük gondnokának, hogy idáig juthattak, csak azt mondják el 45 másodpercben, mit jelent számukra a díj.
– Az egész gála legutálatosabb része a „köszönöm anyukámnak” típusú ömlengés – mondja a rendezvény egyik producere, Adam Shankman. – Ezért idén arra kértünk mindenkit, hogy két beszéddel készüljön. A rövid és velős elhangzik majd a színpadon, aztán minden győztes videóra mondhatja, kinek hálás, és a felvételt felrakjuk az internetre. Így senki nem unja magát halálra.
Az idei díjkiosztó egyik nagy győztese George Clooney lehet, akit hiába jelöltek Arany Glóbuszra az Egek uráért, nem kapta meg a szobrocskát. Bennfentesek most arra tippelnek, Clooneyt az Oscarral kárpótolják.

Igazából apa: tenisztől tökéletes
Egy forgatás persze komoly munka; a színészek és a stáb a sajtóbeszámolókban többnyire a nehézségekről, a feladatokról és nagy elszántságról számol be. De ez csak féligazság. Az Igazából apa (bemutató: március 18.) stábja például nagyon jól szórakozott filmezés közben. Mivel a Kamarás Iván, Kaszás Géza, Gryllus Dorka és Polyák Lilla főszereplésével készült vígjáték elejétől a végéig Kecskeméten játszódik, a felvételek idejére a teljes filmes csapat leköltözött a városba. A színészek egy szállodában laktak, így a közös munka egyúttal közös nyaralássá vált.
Kaszás Géza – aki nemcsak főszereplője, hanem producere is a szerelmes komédiának – először arra kérte színésztársait, hogy ha másnap kora reggel kezdődik a forgatás, legalább az esti teniszmeccseket hanyagolják. De amikor látta, hogy Gryllus Dorka és Rudolf Péter egyik különösen nehéz jelenete mennyire jól és könnyen készül el a kettejük teniszderbijét követő napon, már ő kért meg mindenkit, hogy a közös jelenteket mindig előzze meg egy meccs. Amikor pedig a legtöbb színészt igénybevevő verekedési részt kellett felvenni, körmérkőzéses bajnokságot hirdetett előtte. A kupát természetesen Kamarás Iván nyerte – és a nagyjelenet másnap tökéletesen sikerült.

Matt Damon nem talál magának lakást
Költözne Matt Damon, de nem talál az igényeinek megfelelő lakást New Yorkban. Jelenleg a patinás manhattani Lafayette Streeten lakik argentin feleségével, annak kislányával és közös lányukkal egy loftban, de kinőhették az ingatlant, mert jóval nagyobb lakást keresnek a Central Park nyugati részén. – Óriási legyen, tetőtéri, és a parkra nézzen – sorolja az Oscar-díjas sztár elvárásait egy neve elhallgatását kérő ingatlanbróker.
Még az is lehet, hogy Matt hoppon marad, mert a Central Park West a világ egyik legmenőbb és legdrágább környéke, egy tetőtéri penthouse 15-30 millió dollárba kerül, és a celebek sorba állnak azért, hogy itt vehessenek ingatlant. Akiknek már sikerült: Denzel Washington (18 millióért vette), Bruce Willis (dupla lakás 30 millióért), Beyoncé és Jay Z (22 millió), Demi Moore és Ashton Kutcher (20 millió), Sting (30 millió). Még azt is tudni lehet, hogy Robert de Niro pár éve 30 milliót pengetett ki Harrison Ford itteni luxuslakásáért.
Matt Damont legközelebb a Zöld zóna című filmben láthatjuk. Katonai különmegbízottat alakít, aki tömegpusztító fegyvereket keres Irakban, de helyette szövevényes összeesküvésre bukkan.

Villámtolvaj: túl kékszemű ahhoz, hogy író legyen
A Villámtolvaj (teljes nevén: Pecy Jackson és az Olimposziak – Villámtolvaj) (Percy Jackson and the Olympians – The Lightning Thief, hazai bemutató: február 18.) Amerika válasza Angliának a Harry Potterre. Ez a film is egy magát átlagosnak gondoló kamaszsrácról szól, aki rájön, hogy mégsem mindennapos, és különleges kalandok főszereplőjévé válik; a filmet Chris Columbus, az első két Potter-film rendezője készítette. A Villámtolvaj is könyv alakban aratta első sikereit, és mivel öt kötete jelent már meg, igen valószínű, hogy a moziváltozat is folytatódni fog – és ez a film is elindít néhány színészi karriert. A Percy Jacksont alakító 18 éves srác, Logan Lerman, aki éppen befejezte középiskolai tanulmányait, nemrég közhírré tette, hogy filmes egyetemre jelentkezik. Kreatív írást fog tanulni, és később a filmiparban szeretne dolgozni.
De partnernője, Uma Thurman (aki a kígyóhajú, gyilkos tekintetű Medúzát alakítja a Villámtolvaj-ban) úgy gondolja, ez rossz ötlet.
– Szerintem, ez totális tévút – jelentette ki a színésznő. – Egy író élete nagy részét piszkos farmerban tölti egy üres szobában, és akkor boldog, ha nem találkozik senkivel. Akinek viszont ilyen vakító kék szeme van, mint Logannek, az nem pazarolhatja el magát magányosan. Neki kamera előtt a helye. Aztán majd öregkorában megírhatja az önéletrajzát.