Új ízekkel töltötte meg a várost a Budapest BonBon

Július első napjaiban izgalmas hangok és színek kötötték össze Budapest kerületeit.

A közeli kávézóban két asztallal arrébb egyszer csak jazz-zenészek kezdtek játszani, a szomszéd kerület strandján mesekoncertet hallgathattak meg a fürdőzők, vagy éppen interaktív utcacirkuszi előadás szórakoztatta az erdőszéli hütte vendégeit.

A budapestiek által jól ismert és kedvelt találkozási pontok új arcukat mutatták meg: a megszokott helyekre, kávézókba, fürdőkbe, kulturális helyszínekre csütörtöktől szombatig rövid időre utcaszínház, csendes-ülős koncert vagy éppen vízparti, elektro-mantrikus folk-pop költözött be.

Az érdeklődők a város összes kerületében találhattak egyet a sok-sok apró „kultúrbonbon” közül. Az I. kerületi Coyote Coffee & Deliben Jobbágy Bence zenélt, nem messze onnan, a II. kerületi Bambi Eszpresszóban Vázsonyi János fújta a szaxofont, néhány HÉV-megállóval arrébb, a III. kerületi csillaghegyi fürdőben társasjáték színesítette a családi pihenést, a sor pedig folytatódott egészen a XXIII. kerületig, ahol Halas Guszti kertjében Kollányi Zsuzsi énekelt.

A három nap során a budapestiek nem csak a közvetlen lakókörnyezetüknek fedezhették fel egy új arcát, de a város távolabbi kerületeibe is átruccanhattak egy-egy izgalmas kulturális élményért. A program során a városban alkotó művészeket testközelből lehetett hallgatni egy laza kávé vagy fröccs mellől, Budapest minden kerületében.

A Budapest BonBon – Kultúrfalatok kezdeményezés a kerületi helyszínek és a Budapest Brand Nonprofit Zrt. összefogásával valósult meg, s a tervek szerint egy sorozat kiinduló állomása volt.

Hirdetés