A Budapest Rooftop Cinema beindítja BRC Live Cinema Nights tematikus sorozatát

BRC Live Cinema Nights és Pixel Magic estek a Mammuttető teraszán.

Filmek, ahogy még nem hallottad és zenék, ahogy még nem láttad őket. Audiovizuális estek a Budapest Rooftop Cinema Mammuttető teraszán: július és augusztus páros csütörtök estéin startolnak a BRC Live Cinema Nights és a Pixel Magic sorozat új részei a Mammut Bevásárlóközpont 2. negyedik emeletén. A Budapest Rooftop Cinema hazai dj-ket és producereket hív egy különleges képzenei utazásra kedvenc kultikus mozifilmjei(n)k világába. A Mammuttető teraszán egyszeri alkalommal látható, élőben celebrált BRC Live Cinema Nights moziestek egyedi hangzásvilágú zenei alkotók és különleges képi világú mozifilmek fúziójából születnek.

A Pixel Magic sorozat az optikai illúziók, az élőben generált képi és zenei interakciók különböző formanyelveit, a valós és virtuális dimenziók összekapcsolási lehetőségeit térképezi fel hazai videó-, hang- és médiaművészek munkáin keresztül. A meghívott vendégek nem csak megvalósult terveikről mesélnek, hanem a Budapest Rooftop Cinema mozivásznát is életre keltik.

Tervezett időpontok:

    2021.07.22. 21:00 – BRC Live Cinema Nights x Bernáthy Zsiga

    2021.08.21. 21:00 – BRC Live Cinema Nights x DJ Bootsie

    2021.08.26. 20:30 – Pixel Magic x Žagar AV Experience

1024 Budapest Lövőház utca 2-6. - Mammut Bevásárlóközpont 2. / 4. emelet

kapunyitás: 20:30 - start: 21:00 - belépő: 2 000 HUF

Jegyek: elővételben online a BRC honlapján és a program napján korlátozott számban a helyszínen

Sorozatszerkesztő – moderátor: Kovács Andrea

Kreatív koncepció: Budapest Rooftop Cinema, Let it Be! art agency

BRC Live Cinema Nights presents

Bernáthy Zsiga: THX 1138 - live set - 90 min

Bernáthy Zsiga a 90-es évek partikorszakaitól kezdve jelen van az underground szcénában, nem csak zenészként, hanem képzőművészként és grafikusként is. Az édesapjával közös Bernáth/Y & Son live act projekt felbomlása óta sem állt meg, szólóban is konstansan folytatja „elektronikus zenehuszári” tevékenységét. Fellépésein saját zenéket ad elő élőben, a legújabb szoftverek és legrégebbi gépek egyidejű használatával. A „vasakból” előcsalogatott hangok, a saját készítésű loopok, groove-ok végeláthatatlan láncolatának egymásra fűzéséből bontakoznak ki előadásainak egyszeri, spontán, improvizációkkal teli és megismételhetetlen egységei.

A Budapest Rooftop Cinema felkérésére a BRC Live Cinema Nights sorozatban Zsiga egyedi hangzású elektronikus, dinamikus, pszichedelikus stílusú, élőben kevert szettje George Lucas az 1971-ben forgott THX 1138 c. első mozifilmjének aláfestő zenéjeként teljesedik ki. A techno, a trance, a progressive house, az acid, a psy és a breakbeat gazdag elegyének találkozása egy sci-fi legendával.

Aláfestő zene: Bernáthy Zsiga,  Film: George LUCAS

Együttműködő partner: Let it Be! art agency

George Lucas: THX 1138

    Miről szól?

A nem is olyan távoli jövőben totális diktatúra gyakorolja a hatalmat. A számítógépek uralta, személytelen, elidegenedett földalatti világban akaratuktól megfosztott emberek végzik gépies munkájukat. Az egyéneket csak számok és betűk jelzik, az érzelmeiket gyógyszerekkel nyomják el. A THX 1138-as dolgozónál azonban problémák akadnak, ráeszmél arra, hogy valójában emberi lény. Megismeri a szerelem érzését, ám a rendszer megbünteti ezért. A börtönben THX 1138 megismerkedik a lázongó programozóval és a renegát hologrammal. Együtt szöknek meg, hogy felfedezzenek egy új világot.

A film trailere az eredeti hanggal itt.