Gipsy Kings a 9. Paloznaki Jazzpikniken

Az örökzöld Gipsy Kings lép fel a Paloznaki Jazzpiknik nyitóestjén!

A Jazzpiknik szervezői a hétfői napon jelentették be közösségi oldalukon a hírt, miszerint a programban korábban szereplő Al McKay’s Earth, Wind and Fire Experience formáció frontembere Al McKay, betegsége miatt azonnali kezelésre szorul, így az összes koncertjüket le kellett mondaniuk, nem tudnak ellátogatni idén a Jazzpiknikre. A formáció helyett szintén egy legendás örökzöld lép fel július 29-én, csütörtökön; a világhírű Gipsy Kings zenekar hozza el szívmelengető flamenco-pop dalait a paloznaki dűlőkbe!

A Gipsy Kings az 1970-es években alakult Dél-Franciaországan, ahol José Reyes, a híres flamenco-gitáros fiai és unokatestvéreik, a Baliardo fivérek alapították az együttest. Flamenco, salsa és pop hangzásaik sikere több mint négy évtizede töretlen, a „Bamboleo”, a „Baila Me” és az „Volare” számaikkal a világ legkeresettebb és legnépszerűbb zenekarai között jegyzik őket. 13 stúdióalbummal, 9 válogatás-, valamint live anyaggal és rengeteg Grammy-jelöléssel a hátuk mögött, még ma is aktívan zenélnek, koncerteznek és perdítik táncra közönségüket a világ minden pontján. Latin alapú flamenco, tradicionális spanyol- és dél-amerikai hangzás, izgalmas, fúziós folkzene vegyítése a modern műfajokkal – világslágerek élőben a csillagfényes paloznaki éjszakában, Gipsy Kings by Diego Bailardo a 9. Paloznaki Jazzpiknik nyitóestjén!

A Paloznaki Jazzpiknik Nagyszínpadának fellépői: július 29-én, csütörtökön Mario Biondi viszi a nyitóeseményt, őt követi a legendás Gipsy Kings – a koncertek előtt és után Jazzkovács Lászlóval hangolódik a fesztiválélményekre éhes közönség.

Július 30-án, pénteken a Mörk lép fel, majd Rúzsa Magdi hangja tölti be a paloznaki dűlőket, végül az est a DelaDap utánozhatatlan elektroszving dallamaival folytatódik.

A szombati záróest valódi megkoronázása a három napnak: július 31-én a Manaky nyitja az estet, őt követi a De Phazz német jazz kollektíva, majd a világhírű holland szaxofon-királynő, Candy Dulfer lép fel, végül a Kraak&Smaak Live Band utánozhatatlan hangjai töltik be a piknikezők szívét.

Idén 9. alkalommal látja vendégül a jazz, a funk és a soul szerelmeseit a mesés Paloznak július 29-31. között. A Jazzpikniknek köszönhetően a festői Balaton-felvidéken, a fűben piknikezve, klubkoncerteket hallgatva, a műfaj nemzetközi sztárjainak dallamával kísérve élvezhetjük a balatoni nyarat. A Nagyszínpad nemzetközi fellépői mellett a jazz széles spektrumán mutatkoznak be a magyar szekcióban a műfaj jeles hazai képviselői a Fábián Juli; az Audi Jazz Stage és a Taittinger Pezsgőterasz színpadokon.

További információk itt.    Napi programbontás itt.