Dresszkód: meghosszabbítva

Az Iparművészeti Múzeum a nagy érdeklődésre való tekintettel szeptember 12-ig meghosszabbítja Dresszkód: szecesszió című divattörténeti kiállítását, mely eredetileg augusztus 15-én zárt volna a budapesti Ráth György-villában.

A Múzeumok éjszakájára megnyitott kiállítást több ezren látták már, s így a 20. század eleji nappali és esti viseletek, fürdő- és sportruházatok, legyezők, pompás kalapok és egyéb kiegészítők színes kavalkádja további 4 héten át várja rajongóit a Városligeti fasor 12-ben. Csepregi Noémi kurátori tárlatvezetése is elérhető lesz három új időpontban. A szeptemberi zárás után nem sokkal újabb tárlat nyílik a Ráth-villában: a Körforgásban című kiállítássorozatban a Romani Design alkotóinak bemutatkozása következik.

Dresszkód: szecesszió

A múzeum egykori főigazgatójának lakhelyéül szolgáló Ráth György-villa napjainkban a századforduló ipar- és képzőművészetének legnagyszerűbb tárgyait mutatja be. A június végén nyílt, Dresszkód: szecesszió című kiállítás ehhez kapcsolódóan a „stílus forradalmának” is nevezhető időszak női divatjáról, a századforduló sikkes és praktikus viseleteiről, valamint öltözködési szabályairól ad pillanatképet. A szecesszió divatja szinte felforgatta a 19. század kényelmetlen öltözködési formáit, és elhozta a hölgyeknek az elegáns, egyszerű divatot és a praktikusság vezérelte öltözékeket. A tárlaton ezeket a ritkán vagy még sosem látott estélyi és szabadidős viseleteket, kiegészítőket, öltözékeket láthatjuk majd, ezeken keresztül képet kaphatunk a 19-20. század fordulóján élt nő szabadabb, lezserebb és konvencióktól inkább szabadulni vágyó egyéniségéről is.

Ráth György-villa, Városligeti fasor 12.

További részletek a kiállításról itt.