104 órán át nézte a rajzfilmeket László

Percre pontosan 104 órán keresztül nézte a rajzfilmeket Fölkl László a Csepel Plaza mozijában. Az 52 éves gépkocsivezető 14 emberrel ült be a Cinema Csepel egyik termébe március 4-én délután, hogy megdöntsék a maratoni filmnézés Guiness-rekordját. Az 1999-es magyar rekord megdőlt, a világrekordhoz még 20 óra kellett volna.

Hétfőn éjjel 23 óra 26 perckor az utolsó versenyző is feladta az Animánia Mozimaraton elnevezésű rekordkísérletet. A győztes, Fölkl László budapesti gépkocsivezető 104 órán át nézte a rajzfilmeket. A néhány perces Leo és Fred, illetve Magyar Népmesék részeit is beleszámítva csaknem 300 animációs alkotást nézett meg. Ezekből harmincat DVD-ről vetítettek, a többit kópiáról. Utóbbi annyit jelent, hogy László 86 kilométernyi filmtekercset tekintett meg.

- Amikor jelentkeztem az Animánia Mozimaratonra, a kollégák és a családtagok megmosolyogtak. Legjobban az orvosi papírt kiadó doktornő szórakozott & mondta Fölkl László. & Azt gondoltam, hogy ez egy jó játék, és kihívás is, ezért megpróbáltam. Igyekeztem az elején minél kevesebb stimuláló szert fogyasztani, az első energiaitalt péntek este ittam. A második nap hajnala volt a legnehezebb. A sok fiatal már csütörtök este ivott kávét vagy Red Bullt, én péntek estig tiszta voltam, ezért tudtam akkor új lendületet venni. Nagyon sokat vezettem az éjszakában, ha rám jött a fáradt, narkós állapot, akkor stresszoldó labdát és marokerősítőt használtam. Gyakran lihegtem ilyen helyzetben, amitől oxigéndúsabb lett a vérem, és megszűnt az agyamban a fáradtságérzet. Ezekkel a praktikákkal maradtam fenn 104 órát. László 10 kávét és 6 energiaitalt ivott, és több alkalommal fekete teát is. A családja, felesége, és két felnőtt fia is meglátogatta őt. Az egyik középiskolai osztálytársa egy közösségi oldalon értesült a mozimaratonról, és rengeteg ismerőst, barátot odacsődített a moziba, ők a rekordkísérlet végéig vele maradtak.

- Nem bírtam volna ki a 124 órát, ami a világrekord megdöntését jelentette volna, és már nagyon nehezen bírtam ébren maradni, ezért úgy döntöttem, hogy befejezem & fogalmazott László hétfőn éjjel. & Hazamegyek, tusolok, és aztán egy jót alszom. A 39 órás magyar rekord & egyelőre nem hivatalosan & szombat hajnalban megdőlt, a világrekordhoz még hiányzott volna 20 óra. A szervezők örülnek, hogy mindenki épen és egészségesen végigcsinálta a maratont, ezért nem bánják, hogy amikor László elérkezettnek érezte, abbahagyta a mozizást. László győzelmével egy laptopot nyert, a második helyezett Molnár Gergely & aki hétfőn 16 óra 57 perckor fejezte be a filmnézést & egy videókamerával gazdagodott. Ezen kívül mind a 15 induló egy páros éves bérletet kap a Cinema Csepel filmvetítéseire. A díjkiosztó tegnap 19 órakor volt a mozi előterében.