Két kitűnő koncerttel zárul az MVM Koncertek idei sorozata

December 14-én este Balázs-Piri Soma ad szólóestet, december 19-én pedig Vigh Andrea és Balázs János közös kamaraestjét hallhatjuk.

Balázs-Piri Soma zongoraestje december 14-én este 6 órakor a Bartók Emlékházban. Junior Prima Díjas művészek bemutatkozó koncertjei az MVM Koncertek-sorozaton. November 23-án újabb 10 fiatalt jutalmaztak az MVM Zrt. támogatásával. A friss nyertesek közül Balázs-Piri Soma már december 14-én szólóesttel mutatkozik be. A fiatal művész zongoraestjén Liszt és Chopin műveit hallgathatják meg az érdeklődők. A fiatal tehetség 20 nemzetközi és hazai zongoraverseny korosztályos győztese, nagy sikerrel lépett fel többek között New Yorkban, Dohában és Londonban is. 2022-ben is folytatódik az MVM Zrt. által támogatott Junior Prima Díjasok hangversenysorozat, melyen a régebbi díjazottak mellett már az új nyertesek, Magyar Valentin, Devich Gergely, Egri János Jr. és Oláh Kálmán Jr. is fellépnek a Bartók Emlékházban. Pontos információ a koncertekről a www.azongora.hu honlapon olvasható, ahol a jegyek is megvásárolhatók.

2021. december 14. (kedd), 18 óra – Bartók Béla Emlékház

MVM Koncertek – „Junior Prima Díjasok hangversenysorozata”

Balázs-Piri Soma zongoraestje

  Liszt: Obermann völgye, Desz-dúr Consolation, Un sospiro,

  Chopin: c-moll etűd, op. 25 no. 12, Esz-dúr noktürn, op. 9 no. 2, c-moll noktürn, op. 48 no. 1, c-moll „Forradalmi” etűd, op. 10 no. 12, Cisz-moll scherzo, op. 39 no. 3

A koncertsorozat névadó szponzora az MVM Zrt.

MVM Karácsonyi Koncert Vigh Andreával és Balázs Jánossal.

Az MVM Koncertek egy különleges karácsonyi koncerttel lepi meg hűséges közönségét december 19-én, vasárnap este a Zeneakadémia Nagytermében. Az est főszereplőit aligha kell bemutatni, hiszen saját hangszereik legkiválóbb művészei közé tartoznak. Vigh Andrea, Balázs János, valamint az Anima Musicae Kamarazenekar egy különlegesen szép hárfa-zongora programmal készülnek. Bach f-moll zongoraversenye és Händel: B-dúr hárfaversenye mellett olyan klasszikus slágerek is felcsendülnek, mint Debussy Holdfény című műve és Beethoven Holdfény szonátája. Méltó nyitánya a koncert a karácsonyi ünnepkörnek és egyben lezárása a 2021-es évnek, amelyben az MVM Koncertek igazi komolyzenei csemegékkel ajándékozta meg közönségét. Az MVM Koncertek – A Zongora-sorozat 2022. január 27-én a Müpában Alice Sara Ott látványos koncertjével folytatódik.

2021. december 19. (vasárnap), 19:30 óra – Zeneakadémia Nagyterem

MVM Karácsonyi Koncert

Vigh Andrea (hárfa) és Balázs János (zongora) estje

Közreműködik az Anima Musicae Kamarazenekar

  Händel: B-dúr hárfaverseny, HWV 29, Donizetti: Lammermoori Lucia – kadencia,

  Debussy: Holdfény, Durand: Keringő, Beethoven: cisz-moll („Holdfény”) szonáta, op. 27 no. 2,

  J. S. Bach: f-moll zongoraverseny, BWV 1056

Jegyvásárlás a Zeneakadémia jegypénztárában és a zongora honlapon.

(a mellékelt montázsban Vigh Andrea - fotó: Posztós János és Balázs János - fotó: Emmer László, valamint Balázs-Piri Soma)