Tom és Jerry: új kalandok és születésnapi buli a Boomerangon

A gyerekcsatorna januárban és februárban az idén 82 éves macska–egér-párost ünnepli.

Egész nemzedékek nőttek fel Tom, a macska és Jerry, az egér véget nem érő kergetőzésein. A páros először 1940-ben mutatkozott be ezen a néven, egy évvel korábban pedig Jasperként és Jinxként. Az őket megalkotó William Hanna és Joseph Barbera később évtizedekre meghatározta a rajzfilmgyártást.

A Boomerang január 17-étől mindennap 16 órától a macska–egér-páros születésnapját ünnepli. A gyerekcsatorna egészen február végéig naponta két órán keresztül vetíti A Tom és Jerry-show és a Tom és Jerry New Yorkban epizódjait, hétvégente pedig válogatott filmeket tűz képernyőre, köztük a Tom és Jerry és Sherlock Holmes, a Tom és Jerry – Robin Hood és hű egere, a Tom és Jerry – Az elveszett sárkány, valamint a Tom és Jerry Óz birodalmában című alkotásokat.

2021-ben mutatkozott be a franchise New Yorkban játszódó élőszereplős filmje, amelyet az ikonikus városban játszódó sorozat követett. A Tom és Jerry New Yorkban új részeit február 7-étől hétköznap 7 és 16 órakor vetíti a Boomerang. Az új szériában a duó a „Nagy Almában” él, azon belül a Royal Gate Hotelben, ahol jó szokásaikhoz híven zűrzavart, felfordulást és káoszt okoznak hol a belvárosban, hol a külvárosban. Kergetőzéseik során olyan helyszínekre látogatunk el, mint a Central Park, különböző múzeumok vagy a híres metróállomások.