Eszter-lánc mesezenekar 10. szülinapi nagykoncert

Vendég: Halász Judit.

Fennállásának 10. évfordulóját ünnepli a Kárász Eszter vezette Eszter-lánc mesezenekar; január 29-én születésnapi nagykoncertet tartanak a MOMkult-ban. A különleges mesekoncert vendége Halász Judit. A dalok, hangok, hangszerek mind a mese szereplőivé válnak, akiknek kalandjait a gyerekek is alakíthatják ötleteikkel. Saját dalok mellett kortárs költők verseit zenésíti meg a zenekar.

10 éve, egy hideg januári hétvégén megszületett az Eszter-lánc mesezenekar és felcsendültek az első dalok. Ahogy Lackfi János írta: “Dallamok, versek, bábok, buborékok, ukulele, gitár, bőgő, furulya, derbuka és társai pörögtek ezerrel. Kárász Eszter játszott, táncolt, énekelt, hadonászott, varázsolt, miközben viccesen és kedvesen vagy szomorkásan csengtek-pengtek a dalok.  Jó kis koktél, dupla buborékkal, alkoholmentesen.”

„Most, 10 év múlva nagy szülinapi bulit tartunk, régi ès új dalokkal, és egy szívünknek régóta nagyon kedves vendéggel, Halász Judittal, aki azt ajándékozza nekünk, hogy velünk énekel.

A ti ajándékotok pedig legyen az, hogy eljöttök, és együtt muzsikáltok, táncoltok ti is velünk, megajándékozva egymást sok dallammal és nevetéssel.” – mondta Kárász Eszter, a zenekar vezetője.

Az Eszter-lánc mesezenekar interaktív mesekoncertjei gyerekeknek és gyereklelkű felnőtteknek szólnak. Minden koncert vidám, táncos utazás, ahol a gyerekek segítségével megelevenedik a történet, a zene. A dalok, hangok, hangszerek mind a mese szereplőivé válnak, akiknek kalandjait a gyerekek is alakíthatják ötleteikkel. Saját dalok mellett kortárs költők verseit zenésítik meg. 10 éve muzsikálnak az ország és a világ számos pontján. Három lemezük jelent eddig meg a Gryllus Kiadónál; kettőt Fonogram díjra is felterjesztettek.

Az Eszter-lánc mesezenekar harmadik lemezéhez készült klipet egy jótékonysági akcióval kötötték össze. A forgatásra meghívtak egy eldugott kis zsákfalukból, Tarnabodról mélyszegénységben élő, hátrányos helyzetű gyerekeket egy napra Pestre egy játszóházba, ahol egész nap együtt muzsikáltak, együtt játszottak a zenekarral és a kis koncert mellett arcfestés és óriásbuborékok is voltak. Ezek a gyerekek nemhogy játszóházba nem jutottak el korábban, de sokan Pesten is először jártak. Így forgatták közösen a Játszóházi rokkendroll című dal klipjét, amiben a gyerekek szereplőnek és alkotónak is érezhették magukat, és megtapasztaltták a csapatmunka erejét, a sikert és hogy képesek értéket létrehozni. „Csak remélni tudjuk, hogy sikerült ezeket a gyerekeket nem csak egy napra boldoggá tenni, de hosszútávon is utat mutatni, önbecsülésüket növelni”. A születésnapi koncerten szintén meghívták a forgatáson résztvevő gyerekeket, hogy együtt ünnepeljenek.

Január 29., szombat, 11:00 – MOMkult, Színházterem

Közreműködők:

Kárász Eszter - ének, ukulele

Bata István - gitár, buzuki

Becze Gábor - nagybőgő

Clemente Gábor - ütőhangszerek

Nemes Janó - szaxofon, fuvola

Veér Csongor - hegedű

Wagner-Puskás Péter - harmonika, zongora

További információ itt.