“SUBsurface - A felszín alatt”

Monori Anita keramikusművész kiállítása a Kápolna Galériában.

" Monori Anita ezt a kiállítást főként az MMA művészeti ösztöndíjának első két évében létrehozott alkotásainak szenteli, de emellett bemutat néhány régebbi munkát is. Az ösztöndíj alatt készült tárgyak a digitális technológiákkal folytatott kísérletezéseinek eredményei.

Anita számára nem idegen terület a modern technológia ötvözése a tradicionális módszerekkel, azonban eddig ezeket csak mint eszközöket alkalmazta.

Az MMA ösztöndíj alatt létrehozott munkáinak lényege, hogy a digitális technológia ne csak létrehozza, hanem befolyásolja is a tárgyakat. Ezen gondolatmenet mentén haladva a tárgyak felületének díszítéseként a kivitelezéshez használt eszköz "nyomait" alkalmazza.

A felhasznált technológia az első évben a CNC marás volt, így ennek nagyoló lépései teszik még izgalmasabbá az egyébként is érdekes formavilágot. A második év alatt a 3D nyomtatás volt a választott technológia, amelynek kitöltő szerkezetei adják a tárgycsoport mintázatát.” (Monori Anita)

A kiállítás megtekinthető:

2022. február 24 - március 11. között, hétköznapokon 13-17 óráig a Kápolna Galériában.

6000 Kecskemét, Kápolna u. 13.

A kiállítást megnyitja Lublóy Zoltán, keramikusművész 2022. február 24-én 18 órakor, köszöntőt mond Strohner Márton keramikusművész, a Nemzetközi Kerámia Stúdió vezetője.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

A kiállításon kizárólag maszk használatával lehet részt venni.