Mozis sztárpletykák: Winslet, Cruz, Johansson, Diaz

Mostani válogatásunkból kiderül, hogy Kate Winsletre hajtott Emma Thompson férje, Cameron Diaz a Shrek 5-ért kampányol, Orosz helyett észak-dakotai akcentusa van a Fekete Özvegynek és győzködik Bayt a 3D-s Transformersért.

Kate Winsletre hajtott Emma Thompson férje
Elsőre melléfogott Greg Wise angol színész, Emma Thompson férje. Wise hevesen udvarolni kezdett Kate Winsletnek, miután egy jós azt mondta neki, hogy az Értelem és érzelem című Jane Austen-adaptáció egyik színésznője lesz a felesége. A férfi kizárásos alapon döntött Winslet mellett, mivel a főszereplő Emma Thompson még Kenneth Branagh felesége volt. Wise-nak hamarosan rá kellett jönnie, hogy Winslettel nem működik a dolog, aztán megtudta, hogy Thompson házassága már romokban hever. Így találtak egymásra: immár hét éve ők férj és feleség, egy közös és egy örökbe fogadott gyermeket nevelnek.
Emma Thompsont legközelebb a Nanny McPhee és a Nagy Bumm című családi vígjátékban láthatjuk, amelynek forgatókönyvét is ő írta. Öt évvel a nagy sikerű Nanny McPhee – A varázsdada után ismét a mágikus képességekkel megáldott nevelőnőt alakítja, aki eljön, és rendet csinál, ha szükség van rá.

Szex és Penelopé
Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis és Cynthia Nixon neve együtt csupán egyet jelenthet: Szex és New York. Ám a sorozatból lett film készítői – akik egyébként ugyanazok, mint az előző részben voltak – pontosan tudják, mi a szex és mi New York lényege. A megszokás adja a biztos alapot, de az újdonságra is szükség van. Így aztán a film második részében, a Szex és New York 2.-ben (Sex and the City 2, hazai bemutató: május 27.) egy ötödik nő is kerül a négy szókimondó barátnő mellé, és rögtön egy nagyágyú: Penelopé Cruz. A főszerepet természetesen az eredeti kvartett tartja meg, a gyönyörű spanyol színésznő kicsi, de a történet szempontjából nagyon fontos feladatot kapott. A több mint két hónapos forgatásból rá mindössze két óra hosszáig volt szükség: Mr. Big flörtöl vele.
– Mindig minden részét megnéztem a Szex és New York-nak, amikor tévézni nem volt időm, akkor később, lemezről – nyilatkozta Ellen Degeneres-nek Penelopé Cruz. – És SJP-ért legalább úgy rajongok, mint a sorozatért. Szóval, egy pillanatig sem haboztam, amikor hívtak. Elképesztően jó érzés benne lenni a Szex és New York-ban!

Orosz helyett észak-dakotai akcentusa van a Fekete Özvegynek!
A Vasember 2-nek most jelent meg először olyan előzetese, amelyben Scarlett Johansson végre meg is szólal – eddig csak dögös bőrszerkóban akciózott egy mukk nélkül. A színésznő egy szuperhőst alakít, a leningrádi születésű Natasa Romanovot, aki Fekete Özvegy néven avatkozik be a világ feletti hatalom megszerzéséért folyó küzdelembe. Nos, a hősnőnek nincs orosz akcentusa, kiejtése alapján leginkább észak-dakotai származásúnak tűnik. Az alkotók persze frappáns választ adtak a színésznő akcentusát firtatóknak. Mivel Natasa szuperkém, nem akarja, hogy oroszos kiejtése elárulja, ezért beszél úgy, mintha tehenészlány lenne a Közép-Nyugatról. Ügyes!

300 Őrző
Zack Snyder egy bomba erejével robbant be a mozis köztudatba. 300 című filmje nemcsak hatalmas sikert – és újabb rendezői megbízatásokat – hozott neki: az antik akciófilm forradalmasította azt, ahogy élő szereplők és animáció találkozásáról addig gondolkodtunk. A rendezőnek hamarosan a mozikba kerül az első animációs családi filmje. Az Őrzők legendája (The Legend of the Guardians, hazai bemutató: október) minden korosztály számára élvezetessé teszi a direktor szokásos témáit: a kalandok tétje ezúttal is hősiesség, harc és becsület, ám most bagolyfiókák történetén leresztül.
Snyder még be sem fejezte Az Őrzők legendájá-t, már messzebbre tekint. És vissza. Nemrégiben nyilvánosságra hozta, hogy a 300-at alkotó képregénymágus, Frank Miller már a görög-spártai háborúról szóló látványorgia folytatásán dolgozik. Az új résznek Xerxes lesz a címe, a képregényből szinte biztosan film is fog születni, és természetesen ő lesz a rendező.
– Még nem láttam semmit Frank munkájából – nyilatkozta nemrégiben Snyder–, de azt ígéri, hogy hamarosan megmutatja, hol tart. Jó esély van rá, hogy ez lesz a következő rendezésem. Nem irányítom, nem kérek tőle semmit; az új képregényt úgy fogom elfogadni, ahogy van, abból fogok forgatókönyvet írni és majd filmet készíteni. Teljesen rábízom magam.

Cameron Diaz a Shrek 5-ért kampányol
Nagyon elszomorodott Cameron Diaz, amikor megtudta, hogy a Shrek a vége, fuss el véle az utolsó mozi a zöld ogréről szóló sorozatban. – Már annyira megszoktam, hogy én vagyok Fiona, hogy el sem tudom képzelni, búcsút kell mondanom a karakternek – mondja Diaz a bájos animált hercegnőről, akinek nem csupán hangját kölcsönzi az eredeti nyelvű Shrek-filmekben, hanem külsőleg is róla mintázták a karaktert. – Szerintem vagyunk pár millióan, akiknek hiányozni fog a Shrek-univerzum, ezért kampányolni fogok, hogy folytatódjon a történet.
A Shrek-sorozatot gyártó DreamWorks Animation korábban már meglebegtette, hogy négy mozinál esetleg nem állnak meg, de mostanában csak arról hallani, hogy tényleg itt a vége, fuss el véle. Pedig érdemes belegondolni: a három eddigi Shrek-film összesen több mint 2,2 milliárd dollárt jövedelmezett, és nemsokára jön a sorozatból származtatott Csizmás, a Kandúr, plusz a negyedik Shrek. Elemzők szerint az öt film összbevétele végül megközelítheti a 4 milliárd dollárt, ez pedig gondolkodóba ejtheti a stúdiófőnököket, hátha mégis futja folytatásra.

Győzködik Bayt a 3D-s Transformersért
Nagy nyomás alatt van Michael Bay filmrendező, aki vonakodik attól, hogy 3D-s legyen a Transformers 3 – A film nem bírná el a harmadik dimenziót – mondja a rendező. – Rengeteg effektust rakunk bele, szédítő tempóban mozognak a kamerák, a vágás eszelős, és ha ezt még megtoljuk 3D-vel, a néző egyrészt lemarad a komplex élményről, másfelől tíz perc után széthasad a feje, annyi impulzust zúdítunk rá.
Manapság két lehetőség van egy 3D-s film elkészítésére. Az egyik az, hogy leforgatják hagyományos 2D-ben, és utólag raknak rá olyan rétegeket, amelyek térélményt nyújtanak. A másik módszer, ha eleve három dimenzióban forgatják különleges kamerákkal. Nos, Baynek egyik sem tetszik.
– Ha utólag alakítjuk át, nem lesz az igazi – mondja. – Kipróbáltuk, és gagyi volt, nem nyújtott igazi térélményt. A direkt 3D-s forgatással mindjárt két probléma is van. Már említettem: a kamerák még nem elég fejlettek az én stílusomhoz, a másik dolog, hogy kétszer annyi ideig tartana a forgatás, amit nem engedhetünk meg magunknak.
Bay ugyanakkor még mindig nem mondta ki a végső szót. – A döntés még várat magára – fogalmaz dodonai stílusban blogjában.