Megalakult és hiánypótló feladatot lát el a New Millennium Nemzetközi Akadémia

Alapító: Miranda Liu hegedűművész.

A 2022-ben megalakult New Millennium Nemzetközi Akadémia (NMIA), amelynek alapja a New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál mesterkurzusaival minőségi oktatást és online tanulási lehetőségeket kínál feltörekvő kreatív zenészeknek, melynek keretében olyan világhírű zenészektől, tanároktól, művészmenedzserektől és szakértőktől tanulhatnak, akik aktív résztvevői az európai kulturális életnek. Az akadémia alapvető elvei közé tartozik a befogadás, a sokszínűség és a nemek közötti egyenlőség, hiszen a tehetség nemtől, kortól vagy származástól független. A létrehozók nagyvonalú ösztöndíjakat biztosítanak, hogy a hátrányos helyzetű tanulóknak is lehetősége legyen részt venni a nemzetközi művészek részvételével megvalósuló átfogó oktatáson.

Az akadémia a következő partnerekkel működik együtt: Cadenza Művészeti Ügynökség (Magyarország), Asociación Cultural Musical Sociedad Filarmónica de Vilagarcía (Spanyolország), Polifonia (Bulgária), Anna Rothschild Ensemble Verein (Ausztria).  Minden szervezet fogadja a New Millennium Nemzetközi Akadémia mesterkurzusait és műhelyeit az adott partnerországban a következő két év alatt.  Budapesten már 2022. augusztus 25 – 30. között sor kerül a mesterkurzusokra, a New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivállal párhuzamosan. A NMIA a jelenkor igényeire és tendenciáira reagál, kombinálja a személyes és az online mesterkurzusokat, workshopokat és előadásokat. 

“Az Akadémia egyik sarokpontjaként személyes mesterkurzusokat szervezünk, amelyek négy helyszínen kerülnek megrendezésre. Nyáron Budapesten, Bécsben, Nikolovoban és Vilagarcia de Arousa-ban öt napos mesterkurzusokat szervezünk partnereinkkel együttműködésben, nemzetközi hírű európai zenészekkel. A személyes mesterkurzusokat év közben is folytathatják a résztvevők online formában, így szeretnénk elérhetőbbé tenni a magas színvonalú oktatást a felnőttek részére is.” – mondta Miranda Liu hegedűművésznő, az Akadémia alapító-művészeti vezetője.

“A mesterkurzusokon kívül workshopokat és előadásokat is szervezünk, amelyekre online formában kerül sor. Ezeknek a témája több olyan területet érint, amely a mai világban elengedhetetlen a hosszú és sikeres karrier felépítéséhez, ugyanakkor a zeneművészeti egyetemeken nem beszélnek róla. Célunk, hogy a résztvevőknek olyan tudást adjunk át, ami segíti őket, pl. egy állás elnyerésében, karrierjük építésében. Külön foglalkozni fogunk azzal, hogy hogyan készülhetnek fel próbajátékra, tarthatják magukat lelkileg egészségesen. De lesznek előadások a kommunikáció, a közösségi média és a branding témakörében is.” – folytatta az alapító

New Millennium Nemzetközi Akadémiára bármilyen korú, nemű, származású, vagy társadalmi-gazdasági helyzetű zenész jelentkezesét várják.

Az Akadémia oktatói, előadói nemzetközileg elismert művészek, szakemberek, menedzserek, akik vezető pozíciót töltenek be európai intézményeknél, együtteseknél, illetve nemzetközi zenei versenyek győztesei. Így többek között a következő művészekkel találkozhatnak a résztvevők az oktatók között: Miranda Liu (Koncertmester, Concerto Budapest, V4 String Quartet, Central European String Quartet), Korcsolán Orsolya (Musikschule in Wien, Anna Rothshield Ensemble), Vlad Stanculeasa (Koncertmester, Basel-i Szimfonikus Zenekar, Barcelona Szimfonikus Zenekar, Fesztiválzenekar) - hegedű, Bartosz Koziak (V4 String Quartet, Bydgoszcz zenei egyetem  ) – cselló, Győri Noémi (Royal Northern College of Music, Manchester) – fuvola, Pálfi Csaba (Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem) – klarinét, Sugár Gergely (Wiener Symphoniker, Anna Rothshield Ensemble, Grazi Zeneművészeti Egyetem) – kürt, Georgy Tchaidze (Honens Zongoraverseny győztese), Josu Solaun (Enescu Zenei Verseny győztese) – zongora, és Bábel Klára (Magyar Rádió Szimfonikus Zenekar) –hárfa

Részletek és jelentkezés július 15-ig itt. További információ itt.

Hirdetés