Jön az Alpárfeszt – az ország legzöldebb underground kisfesztiválja

2022. július 7-9. Lakitelek, Tőserdő Autós Kemping.

Az „Alpár” mára valósággal fogalommá vált az anti-mainstream muzsika kedvelői körében: a dél-alföldi mini fesztivál, ahol nincs nemzetközi sztárdömping, nincs több színpad, és nincsenek szponzorok minden sarkon, sajátos, semmihez nem hasonlítható egyedi bájával könnyen lenyűgözte az underground műfajok és a tiszai táj szerelmeseit.

A szervezők pedig idén is az eddigi jól bevált menüvel készülnek, a reggae-től a funk muzsikán át egészen a fúziós- és modernmetal produkciókig, mindenféle izgalmas stílusra lazulhatsz az Alpárfeszt idei három napja alatt. Ráadásul már hivatalos a nagyjából negyven fellépő névsora is: sokakkal együtt jelen lesz például a nemrég vadiúj nyári EP-vel előrukkoló KIES, az ősz óta friss korongjával országszerte turnézó IDEGEN, a MAYFLY, akik szintén pár hónapja dobták piacra debütáló nagylemezüket, valamint a Dystopia, a Don Gatto, és a Continoom zenekar is.

Ahogy megszokhattuk már az Alpárfeszt eddigi évadjaiban, itt a koncertek mellett kiemelt hangsúlyt kap a bolygóvédelem is. Egyik első hazai fesztiválként az Alpárfeszt crew már évekkel ezelőtt kitiltotta a PET palackokat a buliból, az italokat kizárólag újrahasznosítható poharakba mérik majd ezen a nyáron is.

Tavaly óta pedig a fellépők és szervezők közül sokan – már alapítóként – csatlakoztak a Rock the Planet – zenészek a bolygóvédelemért elnevezésű kampányhoz. Míg előző nyáron a fesztivál melletti Holt-Tisza szakaszt tisztították meg a 2021-ben indult project színeiben, idén egy különleges szemétszedős sorversennyel készülnek..

Alpárfeszt 2022 - 2022. július 7-9.

Lakitelek, Tőserdő Autós Kemping

További információ itt.  2021-es after videó itt.

Jegyvásárlás itt.