Utcabállal ünnepel a Francia Intézet

A Francia Intézet idén ismét utcabállal készül a nemzeti ünnepre.

Július 9-én az intézet Duna-parti épülete előtt a gasztronómiai ínyencségek mellett koncertek lesznek terítéken. Az Intézetet ugyan 1947-ben alapították, azonban az intézménynek most is otthont adó Fő utcai épületébe 1992-ben költözött. Erre a 30 éves évfordulóra, illetve magára az épületre, annak építészeti értékeire fognak reflektálni a 17 órakor kezdődő workshopok, ahol gyerekeknek és felnőtteknek is ajánlanak kreatív foglalkozásokat. Akik inkább digitálisan szeretnének alkotni, a GIF készítő workshopon engedhetik szabadjára képzeletüket.

Estefelé egy különleges hangú francia-amerikai énekesnő, Annna Majidson lép a színpadra. A Macy Gray-el és Seu Jorgéval való együttműködés után bemutatott albuma hozta el számára a nemzetközi elismerést és sikert. Ezen együttműködés dalaiból, illetve a legutóbbi, bensőséges hangulatú “La Rivière” című albumának szerzeményeiből hallhatunk az Utcabálon.

Az estébe fordulva az intim légkört a táncos buli váltja fel, amikor OIEE és lemezjátszói veszik át a hatalmat a színpadon, és kezdi keverni az elektronikus és pop zene határán mozgó szettjeit, olyan francia előadók - Daft Punk, Stromae, Phoenix - dalait, akik korábban inspirálták vagy újabban kapcsolhatóak a OIEE zenei világához.

Késő este az utóbbi évtizedek nagy francia slágeréivel emeljük a hangulatot a tetőfokára.

Részletes információ a honlapon. Facebook esemény itt.