Mozis sztárpletykák: Paltrow, Parker, Hopkins

Mostani válogatásunkban írunk A titánok harcáról és, hogy Gwyneth Paltrow gyereket szeretne, Sarah Jessica Parker iskolába jár, Russell Crowe e-mail függő és twitterezni fog és Hopkins nem is hisztizik.

Világhódító Titánok
A görög istenek halhatatlanok, és az erejük sem csökken soha. A titánok harca 3D (The Clash of the Titans, hazai bemutató: április 15.) című szuperprodukció történetének alapja a görög mitológia. A majd háromezer éves hősök, Zeusz és a többiek még most is bírják erővel: a film az Egyesült Államokban premierje hetén rögtön a toplista első helyére került, méghozzá isteni 61,5 millió dolláros bevétellel – a húsvéti szünetben még soha, egyetlen filmnek sem sikerült ilyen magasságokba jutnia.
Az észak-amerikai 3777 mozi mellett még 15 országban mutatták be a filmet, ez pedig további 4240 vetítőhelyet és további bő 44 millió dolláros jegybevételt jelent: így a Sam Worthington, Liam Nieson, Ralph Fiennes és Gemma Arterton főszereplésével készült látványos 3D csoda csupán egy hét alatt átlépte a százmillió dolláros határt.
A filmet gyártó és forgalmazó stúdió hasonló periódusban és hasonló elvárásokkal mutatta be egy évtizeddel ezelőtt a Mátrix-ot: az hazájában 27 milliót hozott ugyanennyi idő alatt, és meg sem állt a klasszikusságig. A titánok harca hasonló úton halad: a producerek ezúttal is még két folytatást ígérnek.

Gwyneth Paltrow gyereket szeretne
Győzködi férjét Gwyneth Paltrow, vállaljanak harmadik gyereket. Úgy érzi, itt az ideje, hogy az ötéves Apple és a négyéves Moses kistestvért kapjon, ráadásul még abban a korban van – 37 éves –, amikor a fogantatás nem okoz problémát. Férje, Chris Martin, a Coldplay frontembere azonban nem rajong az ötletért, azzal érvel, hogy mindkettejük karrierje felívelő szakaszban van, és a harmadik gyerek megakasztaná ezt a folyamatot. Ráadásul Gwyneth javában promotálja új filmjét, a Vasember 2-t, és nem sokkal a bemutató után már meg kell kezdeni a felkészülést a harmadik részre. Korábban az is fölmerült, hogy a divatot követve ők is örökbe fogadnak, de Gwyneth rájött, hogy élvezi az anyaság minden pillanatát, ezért ő akarja megszülni harmadik gyermekét. Már csak az a kérdés, mikor sikerül összehozni a kicsit.

SJP iskolába jár
Család és munkahely: sok dolgozó nő számára komoly ellentmondás, és túl nagy feladat e kettő összehangolása, Sarah Jessica Parker azonban megküzd a feladattal. Hét héttel a Szex és New York második részének (Sex and the City 2, hazai bemutató: május 27.) bemutatója előtt már igazán felpörögtek az események: a legendás sorozat négy főszereplője körül beindult a promóciós gépezet, és a színészekre ez legalább akkora és annyi terhet ró, mint maga a forgatás. A színésznő mégis minden reggel végigsétál ugyanazokon a New York-i utcákon: fiát, a nyolcéves James Wilkie-t viszi iskolába, miközben egy hasán lógó kenguruban felváltva cipeli magával két tízhónapos ikerlánya, Tabitha és Marion egyikét.
– A múlt ősszel az egész család nagyon sokat segített nekem – nyilatkozta a civilben is mindig szemkápráztatóan divatos SJP. – Meglátogattak a forgatáson, és megértették, hogy átmenetileg kevesebbet tudok velük lenni. Most igyekszem bepótolni, amit elmulasztottam, és minden hivatásos feladatot megpróbálok összehangolni a családi élettel. Szerintem, lehetséges.

Újra sínen van a „Gumiláb”
Megint van rendezője a régóta tervezett Footlose-nak (a magyar mozik annak idején nem mutatták be, később Gumiláb címmel forgalmazták DVD-n), amely az 1984-es, Kevin Bacon főszereplésével készült zenés kultfilm modern változata. Tavaly ősszel kezdődtek a problémák, amikor az eredetileg kiszemelt rendező, Kenny Ortega kiszállt, mert nem tetszett neki a forgatókönyv, és több pénzből akart forgatni. Most Craig Brewer lépett a fedélzetre, aki a szintén zenés, négy éve Oscarral is kitüntetett Nyomulj és nyerj című filmnek köszönhetően került a producerek látókörébe. Brewer feltétele az volt, hogy az új változat tükrözze az eredeti film szellemiségét, azaz dráma legyen, ne manapság olyan divatos tinimusical. A forgatókönyvet újraírták, a szereplőválogatás azonnal indul, az első felvétel nyár elején várható.
A Footlose hőse egy vagány chicagói fiatal, aki önhibáján kívül egy konzervatív kisvárosba költözik, ahol tilos a tánc és a rock and roll. Természetesen tesz róla, hogy ez a helyzet megváltozzon.

Russell Crowe e-mailfüggő és twitterezni fog
A dohányzáson kívül csak egy rossz szokása van Russell Crowe-nak: túl sok időt tölt a számítógép előtt. – Nem lövöldözős játékokkal múlatom ám az időt, hanem e-mailekre válaszolok – árulja el a Robin Hood sztárja. – Ausztráliában élek, vagy valahol máshol forgatok, miközben rengeteg üzleti ügyem van szerteszét a világban. A munkatársaimmal drótpostán tartom a kapcsolatot, sokszor hajnalig válaszolgatok a leveleikre.
Crowe nincs fönn a Facebookon és a Twitteren, és mégis ott van. – Vannak egy páran, akik a nevemben regisztráltak. Tegyék, ha ez szórakoztatja őket, ártani nem tudnak vele. Azon viszont gondolkodom, hogy nekiállok twitterezni, mert amikor a Robin Hoodot elkezdjük népszerűsíteni, bejárjuk az egész világot, és jó poén lenne, ha egyik nap Tokióból írnék pár mondatot, másnap pedig már Bangkokból.

Őrült hősök
Mondjunk egy platinaszőke, vállig érő hajú filmsztárt! A feladat nem nehéz: Nicolas Cage.
A világ jó része HA/VER (Kick Ass, hazai bemutató: június 15.)-lázban ég, és az őrült (és őrültül durva) képregény-paródia egyik főszerepét Cage játssza. Nem szuperhőst, csak egy átlagembert, aki szuperhőssé képezi ki magát és hidegvérű gyilkossá a kislányát.
– Azért vállaltam el a HA/VER-ben nekem felajánlott szerepet, mert imádom a szuperhősös filmeket – nyilatkozta a különös frizurában megjelenő színész. – Ebben a műfajban korlátlanok a lehetőségek, mindent meg lehet csinálni, bármit ki lehet találni. Az sem baj, hogy ez igazából egy paródia. Szerepeltem már olyan filmben, ami utólag paródiának bizonyult; ez játéknak indul, de úgy látom, végül mindenki nagyon komolyan veszi.
A HA/VER-ben egy gimis srác búvárruhából szuperhősjelmezt készít, és megpróbálja megtisztítani városát a bűntől. Ügyetlenkedésével divatot teremt, és az elszaporodó, önkéntes szuperhősök már komolyan zavarják a helyi bandavezéreket. A filmet Guy Ritchie haverja, Matthew Vaughn rendezte, és ez meg is látszik a filmen: vad, őrült humora van – úgy látszik, éppen Nicolas Cage ízlésének megfelelő.

Hopkins nem is hisztizik
Egy szó sem igaz azokból a pletykákból, hogy Sir Anthony Hopkins hisztizik a Thor című képregény-adaptáció forgatásán, kioktatja a fiatalabb színészeket, és amiatt panaszkodik, hogy túl sokat forgatnak stúdióban, miközben ő szabad levegőre vágyik. Minderről maga a film rendezője, Kenneth Branagh számol be. – Azok, akik ezt a pletykát kitalálták, abból indulhattak ki, hogy az olyan színészóriások, mint Anthony, biztosan nem tudnak kijönni a fiatal kollégákkal – mondja Barangh. – Ez nem így van, éppenséggel a produkció előnyére válik, hogy annyiféle játékstílus keveredik. Anthony ráadásul nem olyan alkat, aki kötekedne, ráadásul vérprofi, tehát még akkor sem panaszkodna, ha valami tényleg bántaná a csőrét.
De miért egy többszörös Oscar-jelölt Shakespeare-színész rendez filmet egy képregényből? – A Thor volt az egyetlen képregény, amelyik sráckoromban meg tudta ragadni a fantáziámat – mondja Branagh. – Két világ találkozik benne, egy nagyon ösztönös meg a mai modern, és ebből nagy kalamajka keletkezik.
A sztori hőse, Thor egy párhuzamos, ősi univerzum, Asgard renitens villámistene, akit atyja, Ódin (ezt a karaktert játssza Hopkins) a Földre, emberi testbe száműz, hogy móresre tanítsa. Amikor Asgard szörnyei el akarják pusztítani az emberiség, Thor kénytelen előkapni a kalapácsát.

Farkas Japánban
Jelezve a film várható népszerűségét, számtalan kíváncsi híresség vett részt Steve Carrell és Tina Fey akciódús vígjátéka, a Párterápia (Date Night, hazai bemutató: április 8.) londoni bemutatóján. A vörös szőnyegen a moziterem felé igyekvő Hugh Jackman ezt az alkalmat használta ki, hogy néhány fontos részletet elmondjon új filmjéről, az X-Men kezdetek: Farkas folytatásáról.
A legfontosabb hír az, hogy elkészült a forgatókönyv, Christopher McQuarrie, a Közönséges bűnözők szerzője írta, és Jackman a többi producerrel együtt nagyon elégedett vele. Így már nem kérdéses: Farkas története folytatódni fog – méghozzá Japánban. A kanadai mutáns múltja nyomait kutatva a távol-keleti szigetországba jut, kénytelen megküzdeni a helyi alvilág egyik vezérével és beleszeret a bandafőnök lányába, Marikóba. Arra a kérdésre, hogy vajon az új Farkas-sztori 3D-ben készül-e majd, Hugh Jackman ezt a megfontolt választ adta:
– Még nem tudom. De előbb-utóbb nyilván el kell döntenünk, mi legyen.

Hirdetés