Zöld épületminősítést kapott a Buda Center irodaház

Az S IMMO Hungary immár negyedik épületére szerezte meg a BREEAM In-Use tanúsítványt.

A Very Good minősítéssel kitüntetett Buda Center irodaház fenntartható és esztétikus környezetet biztosít használói számára. A BREEAM hazánk legnépszerűbb fenntartható épület minősítési rendszere 10 kategóriában fogalmaz meg szempontokat, amelyeken keresztül az ingatlanok fenntarthatósági teljesítménye mérhető. A BREEAM kategóriák közé tartozik az energiafelhasználás, a management, az egészség és az innováció is. A Buda Center BREEAM In-Use Very Good minősítése az S IMMO Hungary zöld irodaházainak sorát bővíti. Korábban a Blue Cube, a River Estates, valamint a Pódium irodaházak részesültek Very Good értékelésben BREEAM In-Use Asset Performance és Building Management kategóriákban. A vállalat célja, hogy a teljes budapesti ingatlanportfólióját ESG kompatibilissé tegye, azaz az EU zöld előírásainak megfelelően alakítsa épületeit.

A Buda Center irodaház közvetlenül a Gellért-hegyi Citadella alatt található, több szálloda, étterem és sportlétesítmény közelében. Az ingatlan földszintjén és hat emeletén összesen 5946m²-en állnak rendelkezésre természetes fényben bővelkedő irodaterek, a tetőn pedig páratlan kilátást biztosító, 200 m²-es panoráma terasz várja a kikapcsolódást kereső bérlőket.

A Buda Center tereinek kialakításakor olyan szempontokat is figyelembe vettek, mint a hő- és akusztikai komfort és egyéb, a bérlők komfortérzetét befolyásoló épülettényezők, melyek szintén hozzájárultak a Very Good minősítés megszerzéséhez. Az irodaház megújult homlokzattal rendelkezik és jelenleg 1270 m2-en kínál kiváló, napsütötte, külső, illetve belső árnyékolókkal felszerelt szabad irodatereket. Az ingatlan területén lehetőség nyílik elektromos autók töltésére és kerékpár tárolásra, valamint megoldott a szelektív hulladékgyűjtés is. Az épület és a bérlők biztonságáról 24 órás portaszolgálat gondoskodik, a dolgozók napközbeni kikapcsolódását pedig beltéri és külső pihenőhelyek, valamint a körpanorámás tetőterasz biztosítják.

A Buda Center jelenlegi bérlői között olyan cégek találhatók, mint az Aktuál Bau, a Rádió 1, az OASE, a Renolit Hungary és az Emineo.

Az irodaházról további információ az S IMMO Hungary weboldalán érhető el.