2. Liget Élményfutás - 1600 nevező

Egyre népszerűbb a Budapest Sportiroda (BSI) legújabb szabadidősporteseménye.

A 2. Liget Élményfutáson 1601 nevezőt regisztráltak a szervezők. Az esemény célja kettős, miközben kicsik és nagyok együtt mozognak, az aktív kikapcsolódáson keresztül a Liget Budapest Projekt keretében megújuló Városligetet is megismerhetik.

A résztvevők szeptember 25-én két távon állhattak rajthoz, a 3,5 kilométeres útvonalon 14 kaland, a 7 kilométeres távon 23 élménypont gondoskodott arról, hogy a mozgás szórakoztató is legyen. Az esemény különlegessége, hogy a futóútvonalak a Liget impozáns épületeit is érintik.

A Liget Élményfutás résztvevői átfutottak a Millenium Házán és a Rózsakerten, a Mezőgazdasági Múzeumon, a Vajdahunyad várán, a Néprajzi Múzeum kiállító terében és tetőkertjén, valamint a Magyar Zene Házát és a Múzeum Mélygarázst is meglátogatták futólépésben. A felszínen a liget zöldje mellett az akadályversenyekre emlékeztető kalandok várták a népes mezőnyt: autógumihegy, hab- és füstalagút, mászófal, dombfutás, sprint, gumigörgetés, kukatolás, vizesárok…

A legizgalmasabb élménypontok között szerepelt egy Ikarus 280 csuklósbusz és egy mentő is, melyek mindegyikén átszaladhattak az esemény résztvevői, akiknek 25%-a 18 év alatti volt.

A 2. Liget Élményfutás nemcsak a budapestieket mozgatta meg, az 1600 nevező 247 hazai településről érkezett. A résztvevők között volt Nagy Balázs a Győri Nemzeti Színház színésze és Kovács Dusán gátfutó olimpikonunk, aki a családjával együtt teljesítette a választott távot.

Részletes eredmények itt.

Hirdetés