Halfesztivál Siófokon 2022-ben is

Kulináris élmények, Halas ételek, Siófok, Balaton…

2022. október 7-9. között idén is vár mindenkit a siófoki Halfesztivál számos izgalmas programmal! A város Fő tere megtelik újra élettel, zenével és halas ételkülönlegességekkel. Minden korosztály számára garantált a szórakozás: a gyermekek a Sólya Zenekar és az Apacuka Zenekar koncertjeit élvezhetik, emellett a Levendula játszóház, Papp Kornélia interaktív halas mese foglalkozása és Bodó Iván interaktív műsora várja a kicsiket és nagyokat egyaránt izgalmas, szórakoztató programokkal.

Számos táncegyüttes kápráztat el mindenkit egyedi koreográfiákkal, színes stílusokban. Zenei vonalon három nagy fellépővel erősít a fesztivál: Ismerős Arcok, Palya Bea és a Margaret Island robbantja fel a siófoki színpadot. Nem lenne a rendezvény gasztronómiai csodák nélkül: szombaton Hal piknik főzőverseny, vasárnap Fish food verseny tölti meg a napot. A Fő teret beborító gasztro kínálat közül meglepetés sztár zsűri választja ki a 2022-es év legjobb halas street foodját, melyet bárki kedvére kipróbálhat.

Október 7-én, két zenei programmal nyitott a Halfesztivál: délután a Sólya Zenekar népzenei koncertje és táncház szórakoztatta a kicsiket és nagyokat. 20:30 órakor az első nagy fellépő, az Ismerős Arcok zárja a napot.

Október 8-án, szombaton reggel kezdetét veszi a Hal Piknik főzőverseny a helyi civil szervezetek közreműködésével. 10:00 órától a Levendula játszóházban kreatív népi és ügyességi játékokkal tölthetik a napot a gyerekek, emellett pedig Papp Kornélia interaktív halas mese foglalkozása is garantálja a szórakozást. 11:00 órától több táncegyüttes mutatja be tudását: a Freestyle Dance Factory, a Harmony Dance TSE, a Happiness TSE és az X-Press TSE kápráztatja el a nézőket. 14:00 órakor kerül sor a főzőverseny eredményhirdetésére, ahol megtudjuk készítette a legjobb halas finomságot. Délután Papp Kornélia ismét a színpadon, akit az Apacuka Zenekar követ 16:00 órától „Hangfalatok” című koncertjével. 17:30 órától Sergio Santos fűszerezi meg latin stílusú zenékkel az estét, majd a 20:30 órától kezdődő Palya Bea koncert zárja a szombatot.

Október 9-én, vasárnap délelőtt Bodó Iván interaktív mese foglalkozása várja a gyerekeket. A Diótörő Balett Egyesület és a Jeratel Hastánc Stúdió táncosai lépnek színpadra csodás műsorokkal. 14:00 órakor kiderül melyik halas street food étel aratta a legnagyobb sikert. Az eredményhirdetés után a C&M Dance Studio showtánc bemutatója következik. A délután további részében interaktív mese foglalkozás, örökzöld Elvis slágerek színesítik a vasárnapot. A Halfesztivál zárásaként 19:00 órakor a Margaret Island hozza el legjobb dalait minden zenerajongó számára.

Siófok – Itt kezdődik a Balaton! Ősszel is kihagyhatatlan!

Hirdetés