Érkezik Oláh Krisztián első vinyl lemeze

A Crescendo: Remastered közösségi finanszírozásból valósul meg.

Közösségi finanszírozási kampányt indít az Oláh Krisztián Quartet, amelynek célja legújabb, Crescendo című albumuk vinyl kiadásának megvalósítása. A befolyt összegből a kvartett dupla bakelit formátumban, Crescendo: Remastered címen tervezi kiadni a lemezt, amelyen az eredeti nyolc kompozíció mellett helyet kapnak eddig kiadatlan vagy újramasterelt számok is. A lemez várhatóan karácsony előtt jelenik meg.

Az Oláh Krisztián Quartet 2022 márciusában adta ki Crescendo című albumát, amelyet élőben a Magyar Zene Háza színpadán mutattak be. (lásd fotó) A lemez megjelenése után a kvartettet vezető Oláh Krisztián egy videósorozattal is jelentkezett Crescendo InSight címen, amelynek egyes részeiben az album kompozícióit elemzi a hallgatóság számára. A Crescendo projekt most újabb szintre lép: bakelit formátumban is kiadják az albumot, amely várhatóan 2022 karácsonya előtt jelenik meg.

A lemez vinyl formátumban való kiadása a közönségtől származik, Oláh Krisztián ugyanis a hallgatóság javaslatára tűzte ki célul, hogy az online lehetőségek mellett fizikailag kézzelfogható módon, bakelitlemezen is lehessen hallgatni a kvartett munkáját. Mivel azonban egy lemez vinyl kiadásának komoly költségei vannak, a zeneszerző-zongoraművész a közönséget bevonva, közösségi finanszírozási kampánnyal kezdte el megteremteni a forrásokat a bakelitlemez gyártására. A kampányt a BJC Big Banddel közös koncerten indította el a kvartett október 3-án, a Budapest Jazz Clubban. A kampányt indító videó itt

A támogatók több lehetőség közül is választhatnak. Az előrendelés mellett az érdeklődők beszerezhetik a kvartett korábbi albumait, illetve jelentkezhetnek egy zártkörű zenehallgatásra is a négy zenésszel, amelyet kötetlen beszélgetés követ. A legbőkezűbb patrónusok pedig igazán szép ajándékkal lesznek gazdagabbak: jegyet kapnak az Oláh Krisztián Quartet különleges, egyszeri VIP stúdiókoncertjére november 20-án, ahol a tavasszal megjelenő új anyagot hallhatják először, exkluzívan, miközben részesei lehetnek a kvartett legújabb lemezfelvételének.

A közösségi finanszírozási kampány itt érhető el a támogatók számára.

Oláh Krisztián Facebook oldala itt,  honlapja itt.