Újra itt a Mesenép!

Az Alba Regia Táncegyüttes régi vágya volt egy olyan műsor, amely gyermekeknek és felnőtteknek is szól.

Az álmuk 2022 nyarán beteljesült: Novák Péter rendezésében, Majoros Róbert és Molnár Gábor koreográfiáival, ifjabb Csoóri Sándor „Sündi” zenéjével bemutatták a Mesenép című családi előadásukat. A társas-tánc-játékot most újra láthatja a közönség Székesfehérváron, a Malom utcai Táncházban 2022. október 16-án, vasárnap 18 órakor.

A Mesenép tanítómesék gyűjteménye, hol a méltó jutalom, hol a büntetés az igazságosság tükrében kerül mérlegre, s a döntő szó a közönségé. Az együttes legújabb egyestés táncprodukciója a „színházszerűséget” előtérbe helyezve szeretné népszerűsíteni a tradicionális paraszti tánckultúra formanyelvére épülő színpadi táncművészeti ágat, külön figyelmet fordítva a különböző generációk megszólítására felnőtt, gyermek és ifjúsági korosztályban.

Közvetlen színházi élményként a nézőkkel együtt értelmezik a társadalmi és erkölcsi normákat, azok emberi mivoltunkra gyakorolt hatásait e meséken keresztül – mindezt megannyi zenével és tánccal, a Kárpát-medence soknemzetiségű népi kultúráját bemutatva.

A tájegységeken és korszakokon átívelő produkcióval nagy utat tesznek meg az élet ugróiskolájában, tanulságos epizódokon át jutva el a közösség örök élményének, megtartó erejének tapasztalásáig: mi magunk vagyunk, vagy lehetünk a mesenép!

Az Alba Regia Táncegyüttes 2022. október 16-án, vasárnap 18 órakor kezdődő családi előadására belépőjegyet a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon vásárolhatnak 3 000 Ft-ért. Személyes jegyvásárlásra október elsején 13 és 19 óra között lesz lehetőség az Alba Regia Sportcsarnokban (Székesfehérvár, Gáz utca 19.), ahol az idősek és a zene világnapja alkalmából kedvezményes áron, 2 800 Ft-ért válthatnak jegyet készpénzben fizetve.