Héttorony Fesztivál záró programok és ünnepi gálaműsor

November 18. és 20. között rendezik meg a Héttorony Fesztivál záró programsorozatát.

A fesztivál – amely a legjobb világ- és népzenei produkciókat hivatott elvinni Makovecz Imre tereibe –, idén rendhagyó módon, két időszakban kerül megrendezésre. Májusban a Mester vidéki és határon túli remekeiben találkozhatott a közönség a zenei és építészeti programokkal. A Héttorony Fesztivál záróeseményei és ünnepi gálaműsora novemberben az építész születésnapján és az azt megelőző napokban Budapesten a Nemzeti Múzeumban és a Fonó Budai Zeneházban kerül megrendezésre.

A Kárpát-medence Makovecz Imre által tervezett épületeiben évtizedek óta hagyományként van jelen a Héttorony Fesztivál, ami a világ- és népzene klasszisait hozza el az organikus építészet magyar mesterének tereibe. A hagyományosan novemberben – az építész születésnapját megelőző időszakban – megvalósuló rendezvénysorozat első része idén májusban zajlott le nagy sikerrel határon innen és túl, míg az ünnepi gálára a már megszokott, novemberi időpontban kerül sor.

A fesztivál záróprogramja november 18-án veszi kezdetét a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében, ahol az építészeti tematikájú kiállítások mellett „Makovecz Imre – Ég és Föld közötti építészet" címmel rendeznek kerekasztalbeszélgetést.

November 19-én a Fonó Budai Zeneházban 19 órától kamasztáncház és a Sarjú Banda várja az érdeklődőket. Az esemény vendége Sebő Ferenc, aki az 50 éves táncházmozgalomról beszélget a fiatalokkal. Az est Koncz Gergely és tanítványai, Kodoba Florin és fiai koncertjével és a Sarjú Bandával közös táncházzal zárul.

November 20-án idén a Fonóban kerül megrendezésre a Héttorony Fesztivál ünnepi gálaműsora. Az est a „Gondolatok táncban és versben” című táncszínházi produkcióval indul Rémi Tünde és Appelshoffer János előadásában. A 2022-es Makovecz Imre-díj ünnepélyes átadására este 19:30-tól kerül sor, melyet a Dresch Vonós Quartet koncertje követ.

További információ itt.