2018. szeptember 19. - szerda

Hétvégi búcsú a francia mesterektől a Szépművészetiben

Kinyomtatom...

Adieu! Hétvégi búcsú a francia mesterektől című sokszínű programmal, éjszakai nyitva tartással várja a Szépművészeti Múzeum a látogatókat a Degas-tól Picassóig kiállítás zárásaként. Pénteken koncertekkel, filmvetítéssel, alkotóműhellyel, tárlatvezetésekkel csábítja a Szépművészeti a látogatókat, de az utolsó napon, vasárnap is éjfélig lesz nyitva a kiállítás.

Pénteken a Márványcsarnokban este hattól „Párizs ege alatt” címmel Orosz Zoltán harmonikaművész chanson estjét, nyolc órától pedig Gereben Zita quintet francia estjét hallhatják az érdeklődők, az ideiglenes művészeti műhelyben pedig múzeumpedagógusok segítségével Gauguin festményeit gondolhatják és alkothatják újra a vállalkozó kedvű látogatók. A búcsút az este nyolc órakor a Mélyföldszinten kialakított MúzeumMoziban levetített Henri de Toulouse-Lautrec életét bemutató francia film teszi színesebbé. A Szépművészeti álladó gyűjteményében tárlatvezetők kalauzolják majd a látogatókat, akik az este folyamán Buday Péter mesterszakács jóvoltából a francia konyha remekeit is megkóstolhatják.

Az eddig 110 ezer látogató által megtekintett Degastól Picassóig című kiállítást követően legközelebb csak szeptemberben nyílik újabb időszaki tárlat a múzeumban, Kilmt és a bécsi szecesszió címmel. A múzeum az épület tervezett bővítése miatt kénytelen hosszú szünetet tartani, ugyanakkor a Szépművészeti gyűjteményének legjava Raffaellótól Goyáig címmel nyáron, június 8-tól augusztus végéig Moszkvában, a Puskin Múzeumban mutatkozik be.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Helyszín: 
Millenáris
Időpont: 
2018. szeptember 30
plakát

A Közép-Európa Táncszínház társulata az új évadban új vezetéssel, stábtagokkal és nem utolsó sorban táncosokkal is bővült, s ennek köszönhetően újult erővel vág bele a munkába.

Helyszín: 
Várkert Bazár
Időpont: 
2018. október 18 - 2018. október 21
plakát

Negyven kiadó legfrissebb könyvei, száz program, hat külföldi író, öt színpad a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron 2018. október 18–21. között a Várkert Bazárban.