FeLeMás - egy furcsán hétköznapi kÓrtörténet

A MáSzínházban 2022. december 3-án mutatják be Fabacsovics Lili és Bakonyvári Krisztina: FeLeMás című előadását.

   "Ez az én világom

   Az én elmém

   Az enyém minden téveszmém

   Ez az én országom

   Az akaratom

   Mindenemet bemutatom"

/Ricsárdgír: Éndalom/

A MáSzínház az előadásaiban olyan emberek hangjait szólaltatja meg, akikre legtöbbször nem figyelünk. Akár mert nem értjük, amit mondanak, vagy félünk tőlük, vagy mert egy társadalmi képet fogadunk el róluk és nem őket, mint egyéneket. Például a nyugdíjasokét, a demenciával élőkét vagy a sérült emberekét. A 2022. december 3-ra tervezett, FeLeMás című inkluzív előadásukban sok humorral ábrázolják a két marginális társadalmi csoporthoz tartozó főszereplő felemás kapcsolatát.

Rozi néni nyugdíjas. Roni a húszas éveiben jár. Rozi néni minden nap mesél a növényeinek. Roni fülében folyton Ricsárdgír bömböl. Rozi néni állandóan beszél, Roni általában hallgat. Két nő, két idegen. Két rokon, akik sosem találkoztak. Most két hetet kénytelenek együtt tölteni, mielőtt mindketten új életet kezdenek.

Bár ránézésre nem is különbözhetnének jobban egymástól, a külvilág számára mégis egyformán láthatatlanok. Furcsák. Mint ahogy egymás szemében is. Két hét alatt megismerik a másik szokásait, félelmeit, vágyait és olyan titkait, amik segítenek lezárni a múltat. A sok szívszorító pillanat között egy dolog állandó: a humor.

A FeLeMáS két kirekesztett ember egymásra találásának furcsán hétköznapi története. Hogyan válik két magányos ember egymás családjává?

Játsszák:

Nagyi - Szalontay Tünde

Roni - Demeter Orsolya

Vanda, Anna, Rendőr, Nők, Lányok - Litauszky Lilla

Gábor, Ádám, Portás, Férfiak, Fiúk - Inoka Péter

Zene: Ricsárdgír együttes

Látványtervező: Kovács Dorka

Rendezőasszisztens: Gazder Adél

Rendező: Bakonyvári Krisztina

A MáSzínház inkluzív előadása 16 éven felülieknek.

Bemutató: 2022. december 3. 19.00

További időpontok: december 4. és 9.

MáSzínház /1092 Bakáts tér 3., bejárat a Ráday utca 50. felől