Roadshow és képzőművészeti pályázat

Indulnak a Pécsi Galériák újdonságai!

A Pécsi Galériák múzeumpedagógiai programja, a Kortárs Junior egy Roadshow keretében különleges találkozót ajánl fel pécsi általános- és középiskoláknak. A kortárs képzőművészetre nyitott fiatalok pedig egy pályázatnak köszönhetően nyáron akár saját kiállítással is bemutatkozhatnak!

Roadshow:

A Kortárs Junior program múzeumpedagógusa február 7. és március 31. között bármely pécsi általános- vagy középiskolába ellátogat, hogy bemutassa a Pécsi Galériák komplex múzeumpedagógiai programját, és egy rövid bemutató foglalkozást tartson az iskolában! Az osztályfőnöki-, rajz- vagy egyéb tanóra során megvalósuló iskolai bemutató ingyenes! A foglalkozás 45 perces, egyszerre egy osztály tud részt venni rajta.

- Várjuk nem csak a vizuális kultúra tanárok jelentkezését, hanem bárkiét, aki úgy gondolja, hogy a kortárs művészet, művészettörténet bármiben segítséget tud nyújtani a tanórán. Számos visszajelzést kaptunk arról, hogy dráma-, matematika-, fizika- vagy technikaórán is hasznosítani tudták a foglalkozásainkon tanultakat. Úgy gondoljuk, hogy múzeumpedagógiai foglalkozásaink közös élményt nyújthatnak, például egy rendhagyó osztályfőnöki óra keretében, és csapatépítésnek sem utolsó – mondta el Fekete Valéria, a Zsolnay Örökségkezelő vizuális művészeti vezetője. Részletek és jelentkezési lap itt.

Pályázat:

Egyúttal egy pályázat is indul középiskolai (15-19 éves) diákcsoportok részére. A 2023-as Lokart képzőművészeti fesztivál témája az Illúzió lesz, erre a témára várják a fiatalok alkotásait. Az eszközök és a műfajok szabadon választhatók, így akár grafikával, festménnyel, szoborral, installációval vagy videóval is lehet pályázni. A jelentkezéshez nem szükséges művészeti tapasztalattal vagy ezirányú tanulmánnyal rendelkezni. A 3 legjobb csoport ajándékutalványt és kiállítási lehetőséget nyer nyáron, a Lokart képzőművészeti Fesztiválon. 

A pályázat célja, hogy a csoportok a képzőművészet és a társművészetek eszközeivel fejezzék ki gondolataikat, és együtt alkossanak az Illúziók témakörében.

A jelentkezési határidő február 10.

Részletek és jelentkezési lap itt.